Parti genel merkezinde basına kapalı yapılan toplantıyaşlaşık olarak 2 saat sürdü. Toplantının ana gündem maddesi cuma günü Bartın'da meydana gelen ve 41 işçinin şehit olduğu maden kazası oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan maden faciasında yaşamını yitirenlerin yakınları için hazırlanacak mali destek paketinin bir an önce Meclis’e getirilmesi talimatını verdi.

Ekip kuruldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, parti yönetimine olaya ilişkin konu ile alakalı bilgilendirme yaptı. Toplantıda, maden kazasında yaşamını yitiren madencilerin yakınlarına yapılacak yardımlarla ilgili bir ekip oluşturulduğu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım başkanlığında kurulan çalışma ekibinde AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Vedat Demiröz ve Jülide Sarıeroğlu’nun da yer alacağı öğrenildi.

Madenci ailelerine maddi destek paketi

Bu kapsamda maden işçilerin ailelerine 1 milyon 500 bin TL’yi aşan nakdi yardım yapılacak. Ayrıca eş veya çocuklarına kıdemlerine bakılmaksızın aylık bağlanması konusunda yasal düzenleme uygulanacak..

"Bir an önce çözün"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantıda, maden faciasında yakınlarını kaybeden ailelere yapılacak yardımlarla ilgili yasal düzenlemenin bir an önce Meclis’e getirilmesi talimatını verirken ''Aranızda bir an önce toplanın ve bu konuyu ivedilikle çözün” dediği ifade edildi.