Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana gündem maddeleri arasında asgari ücrette artış beklentisi, emekli ve memur maaş zammı, Kurban Bayramı tatili, NATO Zirvesi ve orman yangınları olan toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları; 

Terör, göç, savaş, ekonomik ve sosyal krizler gibi hayati sınamalardan geçen bölgemizde Efes 2022 Tatbikatı dostlarımıza güven, düşmanlarımıza korku veren bir program olarak başarıyla icra edilmiştir. Dünyanın terörle mücadelesinde en eski ve en etkili ülkelerin başında geliyoruz.

Siyasi ve insani krizlerin yükünü en fazla taşıyan ülke durumundayız. Tehditleri kaynağında ortadan kaldırma üzerine kurulan stratejimizi başarıyla uyguluyoruz. Uluslararası platformlarda ilkeli duruşumuzla farkımızı her alanda gösteriyoruz. Türkiye'yi bir yandan terör koridoruyla kimi ülkeler vasıtasıyla kuşatma girişimlerini akamete uğrattık, uğratmayı da sürdüreceğiz.

Suriye sınırında oluşturmaya başladığımız güvenlik koridorunun eksikliklerini tamamlamayla ilgili  hazırlıklarımız biter bitmez yeni harekatlara başlayacağız.

Akdeniz ve Ege'deki tüm haklarımızı korumaya yönelik gerekli adımları atacağız.

Marmaris'te yoğun ağaçlandırma çalışması yapacağız. Marmaris'te yanan 5 bin 142 hektar alan fidan dikilerek yeniden ihya edilecek.

Yarın İspanya'ya NATO Zirvesi'ne gidecek, ülkemizin hak ve menfaatleri doğrultusunda ne gerekiyorsa onu yapacağız. NATO zirvesinde terörle mücadele konusunda muhataplarımızın riyakarlıklarını yüzlerine, belgelerle söyleyeceğiz. PKK/YPG, FETÖ gibi terör örgütleri konusunda sergilenen riyakarlıkları muhataplarımıza belgelerle, bilgilerle, görüntülerle ifade edeceğiz.

Karadeniz'deki rezerv miktarı ülkemiz için büyük bir umut ve moral kaynağı oldu. 

Adana'da petrol arama çalışması yaptığımız iki kuyuda yüksek kaliteli petrol bulduk. Petrolün rezerv değeri yaklaşık 1 milyar dolar olarak hesaplanmıştır. 

Küresel ekonomideki dalgalanma tüm boyutlarıyla etkisini sürdürüyor. Yatırım, istihdam, üretim, cari fazla üzerine  kurulu ekonomi programımızı uygulamayı sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. 

Turizm toparlandı, tarımda iyi bir yıl yaşanıyor, sanayimiz çalışıyor. 

Enflasyondaki yükselişin yükünü bir müddet daha omuzlamak zorunda kalacağımız açıktır. Milletimizden biraz daha sabır bekliyoruz. 

2023'ün şubat, mart aylarından itibaren enflasyonu yeniden makul ve hızla daha da aşağılara indirebileceğimiz bir seviyeye çekmiş olacağız.

Kamunun borçlanma ihtiyacı azalmaktadır. 

Ek bütçe görüşmelerinde Cumhurbaşkanı ödeneği ile ilgili maddenin kanun metninden çıkarılmasını talep ediyorum.

alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Asgari ücret artışı yapılırken Bakanlığımız, özellikle belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek bir yöntem de geliştirecektir. İnşallah en kısa sürede müjdeli bir haberi paylaşmak istiyoruz. 

Amacımız enflasyon oranı kaç olursa olsun hiçbir çalışanımızın ve emeklimizin hayat pahalılığının altında ezilmesine müsaade etmemektir. 

Temmuz ayı memur maaşları, Kurban Bayramı öncesinde 8 Temmuz'da zamlı haliyle ödenecek.

Yaşlı ve engelli maaşları da bayram öncesi ödenecek.

Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak. Kurban bayramı tatilini takip eden günler ile 15 Temmuz'u takip eden arşamba ve Perşembe günleri idari izin sayılacak.

Bu yıl için söz verdiğimiz 20 bin yeni öğretmen ataması ile ilgili süreç önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılacak.

81 ilimizin tamamında belirlenen yurtlarımız, 15 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında 18-25 yaş arası evlatlarımızın ücretsiz konaklamalarına açık olacaktır."