Kasım ara tatilinin Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı ile aynı haftaya denk gelmesi, bazı öğretmenlerin Kasım ara tatili mesleki gelişim semineri videolarını izlemeyi unutmalarına neden oldu.
Sitemizde yer alan habere yapılan yorumlardan anladığımız kadarıyla çok sayıda öğretmen mağduriyet yaşıyor. Sınava hazırlık yapmaları nedeni ile MEB'in ÖBA üzerinden yayınladığı videoları izlediklerini, kendilerini sınav sürecine kaptırdıklarını belirten öğretmenler, MEB'in ara tatil videolarını 1 günlüğüne de olsa erişime açmasını bekliyor.
Seminer videolarının erişime açılmaması durumunda bahse konu öğretmenler bir haftalık ek ders ücretini alamayacak. 
Ay sonu yaklaşırken, okul idareleri de öğretmenlerin ek ders tablolarını çıkarmaya başladı. Videoları izleyemeyen öğretmenler eğer Milli Eğitim bakanlığı son anda bir kararla videoları erişime açmazsa, ek ders ücreti alamayacak ve okul idareleri Kasım ara tatilinde öğretmenlere ek ders yazamayacak.
Sitemizi daima takip eden ve Milli Eğitim Bakanlığından haber bekleyen öğretmenlerimizin talepleri doğrultusunda MEB'in bir günlüğüne sistemiaçarak öğretmenlerimizin mağduriyetini gidermesini diliyoruz.