PEKİN in Devlet Başkanı Şi Cinping, Balkan ülkesi Bosna Hersek'te 2 Ekim'de yapılan seçimlerde ülkenin en üst makamı Devlet Başkanlığı Konseyine seçilen Boşnak üye Denis Becirovic, Hırvat üye Zeljko Komsic ve Sırp üye Zeljka Cvijanovic'e göreve başlamaları vesilesiyle tebrik mesajı gönderdi.

Şi, mesajında, in ile Bosna Hersek ilişkilerinin son yıllarda istikrarlı gelişim gösterdiğine, karşılıklı siyasi güvenin ve farklı alanlarda pratik iş birliğinin geliştiğine işaret etti.

İki ülke ilişkilerinin gelişimine büyük önem atfettiklerini vurgulayan Şi, Devlet Konseyi'nin yeni üyeleriyle, geleneksel dostluk ve karşılıklı faydaya dayalı iş birliğini, iki ülke halklarının yararına olacak şekilde derinleştirerek daha ileri düzeye taşımak için çalışmaya hazır olduğunu belirtti.

Bosna Hersek'te 2 Ekim'de yapılan seçimlerde, Sosyal Demokrat Partinin (SDP) adayı Denis Becirovic oyların yüzde 57,37'sini alarak konseyin Boşnak üyeliğine, Demokrat Cephe (DF) adayı Zeljko Komsic de oyların yüzde 55,80'ini alarak Hırvat üyeliğine seçilmişti.

Ülkedeki iki entiteden biri olan Sırp Cumhuriyeti'ndeki (RS) oylarla seçilen konseyin Sırp üyesi ise oyların 51,65'ini alan Bağımsız Sosyal Demokratlar Birliği (SNSD) adayı Zeljka Cvijanovic olmuştu.

4 yıllığına seçilen Konsey üyeleri, dönüşümlü olarak 8 aylığına Konsey başkanlığı yapıyor.