in'de yeni virüs paniği korku ve paniğe sebep oldu. in'in Yunnan eyalatinde yarasalarda ve insanlarda hastalığa neden olabilecek yeni bir virüs türü bulundu.

COVİD-19'A SEBEP OLAN VİRÜS İLE YAKIN AKRABA

Bilim insanları, in'in güneyindeki yarasalarda gizlendiği keşfedilen bir virüsün, insanlara bulaşma potansiyeli olan beş tehlikeli virüsten biri olduğunu söyledi. Ntv’de yer alan habere göre, BtSY2 olarak adlandırılan virüsün, Covid-19’a neden olan virüs olan SARS-CoV-2 ile yakın akraba olduğu açıklandı.

BtSY2 VİRÜSÜ NEDİR, BELİRTİLERİ NELERDİR 

BtSY2 olarak adlandırılan virüsün, Covid-19’a neden olan virüs olan SARS-CoV-2 ile yakın akraba olduğu açıklandı. alışmanın yazarları yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi ;

"Hem SARS-CoV-2 hem de  SARS-CoV ile yakından ilişkili insanlar veya çiftlik hayvanları için bulaşıcı olması muhtemel yeni beş virüs türü belirledik. Bunlardan en endişe vereni ise BtSY2 adlı virüstür."

Araştırmacılar, endişe verici bir şekilde aynı anda tek bir yarasayı enfekte eden çok sayıda virüsün bulunduğunu kaydetti. Nottingham Üniversitesi'nde virolog olan Prof. Dr. Jonathan Ball, "Ana mesaj, yarasaların çok sayıda farklı virüs türünü barındırabileceği ve ara sıra onlara aynı anda ev sahipliği yapabileceğidir. Bu tür ortak enfeksiyonlar, özellikle corona virüs gibi ilgili virüslerle, virüse kritik genetik bilgi parçalarını takas etme fırsatı vererek doğal olarak yeni varyantlara yol açar" dedi.