ANKARA BARIŞ GÜNDOĞAN - CHP'de seçim hazırlıkları çerçevesinde bugüne kadar 3 milyon 370 bin 918 hane ziyaret edilerek, parti programları hakkında bilgi verildi.

AA muhabirinin, CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimleri Genel Başkan Yardımcılığının faaliyet raporlarından derlediği bilgiye göre, partinin seçim hazırlıkları sandık ve hane bazlı olarak devam ediyor.

Raporda, Parti Okulu ile koordineli şekilde yürütülen "öbek örgütlenmesi" ve "hane ziyareti" çalışması kapsamında, bugüne kadar 3 milyon 370 bin 918 hanenin örgütler tarafından tek tek ziyaret edildiği belirtildi.

Ziyaretler sırasında CHP'nin parti programları hakkında bilgi verilirken, özellikle "ilk 100 günde yapılacaklar" ve "Aile Destekleri Sigortası" gibi öne çıkan projeler de seçmenlere anlatıldı.

CHP'de öbek örgütlenmesi sistemine göre, tüm sokaklar ilçe başkanlıkları tarafından öbeklere ayrılırken, her öbek, yaklaşık 400 seçmenden oluşuyor. Bu öbeklere sorumlular atanıyor ve bu görevliler CHP Parti Okulu tarafından eğitime tabi tutuluyor. Eğitim alan görevliler, belirlenen 400 kişilik öbeklerde saha çalışmaları yaparak, parti politikalarını seçmene aktarıyor.

- Sandıklara atama yapıldı

Hazırlıklar kapsamında, ayrıca Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) oluşturulan Türkiye genelindeki 180 bin seçim sandığı baz alınarak başlatılan "sandık sorumlusu" atama çalışmaları da tamamlandı.

CHP il ve ilçe örgütlerince sandıkların tamamına görevli ataması yapıldı. Görevli olarak atanan kişilerin yerlerine, sandıkların önemli kısmında yedek görevli atamasının da yapılmasına devam edildiği bildirildi.

Yürütülen çalışmalar kapsamında, belirlenen pilot bölgelerde, görevli olarak belirlenen kişiler ile iletişime geçilerek ataması yapılan kişilerin bu görevlendirmeden haberi olup olmadığı, görevi kabul edip etmediği, göreve engel bir durumlarının olup olmadığının da teyit edildiği kaydedildi.