Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Yıldırım Kaya, uzman öğretmenlik sınavının kaldırılması için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e seslendi. Kaya, Özer'in uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik kariyer sınavlarını iptal etmesini istedi ve sendikaları örnek gösterdi. Kaya'nın açıklaması şöyle:

19 KASIMDA UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI YAPACAĞIM İNADINDAN VAZGEİN

“Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; öğretmenler, öğrenciler, öğrenci velilerimiz için sizi bir kez daha uyarmak istiyorum. Öğretmenleri ayrıştırdınız, öğrenmenler odasında artık öğretmenler yan yana oturamaz hale geldiler. 19 Kasım’da uzman öğretmenlik sınavı yapacağım inadınızdan vazgeçin. Hiçbir sendika bu sınavı istemiyor. Siz, ‘Sendikalar istedi, biz de sınav yapıyoruz’ dediniz ama sizin bu açıklamanızın ardından başta yetkili olan Eğitim Bir-Sen olmak üzere, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim-Sen, Anadolu Eğitim-Sen gibi tam 16 sendika, bu işe karşı olduğunu defalarca açıkladılar. En son Eğitim-İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim-Sen, Anadolu Eğitim-Sen’in içinde bulunduğu 14 sendika, Başkent Öğretmen Evi’nde ortak bir deklarasyon yayınladılar. Size bir çağrı yaptılar, taleplerini sıraladılar ve 19 Kasım’da yapılacak sınavın iptal edilmesi çağrısını yaptılar. Eğer bu konuda açıklama yapılmazsa 2 Kasım’da iş bırakacaklarını duyurdular. Ama siz, şu ana kadar hiçbir ses vermediniz.

SAYIN ÖZER, LÜTFEN BU IĞLIĞI DUY VE KARARINI AIKLA

Yarın 1 Kasım, Eğitim Bir-Sen de 1 saat iş bırakacağını açıkladı. Yetkili sendika da bu konuda tavır açıkladı. Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen’in aynı zamanda genel başkanı olan Ali Yalçın’ın bugünkü açıklaması da sizin ‘Sendikalar istedi’ lafınızı doğrulamıyor. 2 Kasım gelmeden 14 sendikanın iş bırakma kararına izin vermeme değil, onların sesini duy, sınavın yapılmayacağını açıkla; öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, öğrenci velilerimiz rahat bir nefes alsın. Eğer Mahmut Özer bu sendikaların çağrısını duymazsa 2 Kasım’da öğretmenler iş bırakacak. Sevgili öğretmenlerim siz de katılın, öğrenciler siz de öğretmenlerinizi destekleyin, öğrenci velileri öğretmenlerinizin yanında olun. ünkü bu; laik, bilimsel, kamusal eğitim için öğretmenlerin olmazsa olmazıdır. Bu talebe sessiz kalmayalım. Sayın Mahmut Özer, lütfen bu çığlığı duy ve kararını açıkla.”