CHP’li Lale Karabıyık, ''Öğretmenler öğrencilerle ilgilenmek yerine, derslere hazırlanmak yerine sınava hazırlanıyorlar. Öğretmenleri böyle bir şeye mecbur tutmak çok yanlış” açıklamalarında bulundu..

Gelinen noktada şartlarını sağlayan öğretmenlerimizin yüzde 95’i uzman ve başöğretmenliğe başvurdu, 614 bin öğretmen. Başvuran öğretmenlerin yüzde 99’u eğitimlerini tamamladı. Eğitimlerini tamamlayan öğretmenimizin yüzde 96’sı da sınava başvurdu. Ben hepinize çok teşekkür ediyorum. Bizim derdimiz sizlerin çok daha güçlü olmasıdır”

“Öğretmenler istedikleri için değil özlük haklarını alabilmek için mecburen bu sınava başvuruyorlar, kendilerini çaresiz hissediyorlar. Öğretmenlerin böyle bir talebi yok” 

Milli Eğitim Bakanı Özer ise öğretmenlerin talebini yok sayıyor

Öğretmenlerin memleketin dört bir yanında 1 gün iş bırakma eylemi yaptığını ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu istemediklerini her seferinde dile getirmelerine rağmen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in tüm bunları yok saydığını vurgulayan Prof. Dr. Lale  Karabıyık, “Sayın Bakan öğretmenleri bu sınavdan hoşnutmuş gibi gösteriyor ancak gerçek tam tersi. Öğretmenler bu kanunu kendilerine yapılmış bir ayıp olarak görüyor. Burada yapılması gereken şey öğretmenlerin gerçek ihtiyaçları doğrultusunda siyasi kararlar alınmadan bir yasa yapılmasıdır. Sözleşmeli öğretmenlerin olmaması gerek, ücretli öğretmen ayıbına son verilmesi gerek. Öğretmen kadrolu olur” ifadelerini kullandı..