Uzman öğretmenlik, başöğretmenlik eğitim gündeminin en önemli maddelerinden biri olmaya devam ediyor. 600.000'den fazla öğretmenin başvuru yaptığı öğretmenlik kariyer eğitimleri devam ederken sınavın iptali yönündeki talepler de devam ediyor. Öğremtenler CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yardım istemek amacıyla partiye telefon açmaya devam ediyor.

CHP'YE KARİYER SINAVI İPTAL TELEFONLARI

Sosyal medya üzerinden sınavın iptalini isteyen öğretmenler sivil toplum örgütleri ve siyasi partilere de taleplerini ileterek , uzman öğremtenlik, başöğretmenlik sınavının kaldırılması taleplerine destek arıyor. Bu defa öğretmenler CHP'yi telefonla aradı.

CHP'Lİ ENGİN ALTAY'DAN ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU AIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun öğrencilerin KYK borçlarını gündeme getirmesinin ardından iktidar adım atınca, partiye öğretmenlerden de Öğretmenlik Meslek Yasası’yla ilgili şikayet telefonları gelmeye başladı.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay yaptığı açıklamada,

“Yasaya göre, öğretmenler doldurdukları yıl ve girecekleri sınavlardan 70 ve üzeri puan alarak ‘Uzman Öğretmen’, ‘Başöğretmen’ unvanı kazanacak. Şimdi, uzmanlık ve başöğretmenlik eğitimleri Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden verilmeye başlandı. Öğretmenler de bize bu konuda ulaşıyor” dedi.

Yaklaşık 600 bin öğretmenin yaz tatil dönemindeki 180 saatlik eğitimden şikayetçi olduğuna dikkat çeken Altay, şunları kaydetti:

UZMAN ÖĞRETMENLİK/ BAŞÖĞRETMENLİK UCUBELİĞİNİ KALDIRACAĞIZ

“Tüm öğretmenlere de seslenmek istiyorum: Hiç kendinizi yormayın. Bu programa katılmak için yaz tatilini ve kendinizi heder etmeyin. Biz iktidara geldiğimizde uzman öğretmenlik, başöğretmenlik gibi ucubeliği kaldıracağız”