Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden şu ifadelere yer verdi ; 

“Öğretmenlere gaz mı sıktınız, öyle mi? Öğretmenlere şiddet uyguladınız, öyle mi? Öğretmenlere… ‘Al bunu diyen’ o kişi, beni beklesin. Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz”

Sendika üyeleri daha sonra taleplerini Milli Eğitim Bakanlığı'na iletmek için bakanlık binasına doğru yürüyüş gerçekleştirmek istedi. Ancak sendika üyelerine polis izin vermedi. Öğretmenler ve polis arasında arbede yaşandı.

Polisin müdahalesinin ardından grup, Madenci Anıtı önünde açıklama yapmak istedi. Ancak polis, grubun bu talebine de izin vermedi. Polis gruba biber gazı sıkarak dağıtmaya çalıştı.

GÖZALTINA ALINANLAR SERBEST BIRAKILDI

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, polis müdahalesi sonrası gözaltına alınan sendika üyelerinin serbest bırakıldığını duyurdu. Serbest bırakılan öğretmenlerin fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan sendika, “Arkadaşlarımız serbest bırakıldı. On binlerce özel sektör öğretmenin haysiyet ve emek mücadelesini omuzladık. ok coşkuluyuz. Mücadelemiz, dostluğumuz büyüyecek. Geri adım atmak yok” paylaşımında bulundu.