Hükumet, yaklaşan seçimler ve çalışanlarda yaşanan alım gücü düşmesi nedeni ile çalışanlara dolaylı destekleri gündeme alıyor. TBMM'nin açılması ile birlikte meclise sunulması beklenen torba yasada çalışanlara doğal gaz yardımı, elektrik desteği, icra borçlarının silinmesi gibi önemli konuların yer alması bekleniyor.

Hükümet torba yasayla birlikte binlerce kişinin icra borçlarını silmeyi planlıyor. Torba yasa kanun teklifi için Ekim ayı bekleniyordu. T.B.M.M'nin açılmasıyla birlikte süreç hızlanacak. Üzerinde çalışılan ekonomik testek paketinin ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Bununla birlikte 566 milyonluk borcun silinmesi bekleniyor!

1000 TL'LİK ELEKTRİK VE DOĞAL GAZ ÖDEMESİ VERGİDEN İSTİSNA OLACAK!

Yaklaşık 164 bin engelli ve yaşlı vatandaşın 566 milyon TL tutarındaki borcu silinecek! alışanlara 1000 TL elektrik ve doğal gaz ödemesi vergiden istisna olacak. Günlük 51 TL'lik yemek ücreti vergiden düşürülecek.

YURT DIŞINA IKIŞ HARCI 300 TL OLACAK

Yurt dışı inşaat işlerinde çalışan Türk işçilerin ücret ödemelerinin gelir vergisinden istisna edilmesi planlamalar arasında yer alıyor. Yurt dışına çıkış harcına ise %100 zam yapılarak da 150 TL'den 300 TL'ye yükselecek.

Bahse konu düzenleme sonucunda yoksul vatandaşların borçları silinecek. Yaklaşık 163 bin engelli ve yaşlı vatandaşın 566 milyon tutarındaki borcunun silinmesi de planlanıyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için de Bakan Bilgin tarafından yapılan açıklamada;

 “EYT çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. alışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra onu Meclis'e intikal ettiririz" ifadelerikullanılmıştı.