Akıllara durgunluk veren olayın adresi Bursa'nın Osmangazi İlçesinde yaşayan kimya öğretmeni Melike Erdem evini satıp yeni bir ev almak isterken kendisi kiracı konumuna düştü. Akıllara durgunluk veren dolandırıcılık hikayesinde süreç mahkemeye gitti.

Melike Erdem, “2 yıl önce kendi evimi yeni bir ev almak için satılığa çıkardım. Durumu ise alt komşuma bildirdim. Komşum bana bir firmada taşeron olarak çalıştığını söyleyerek yardımcı olacağını belirtti. Bende 2 yıllık komşuluğumuza güvenip sözüne itibar ettim. Kendi evim kısa bir süre sonra yabancı birine satıldı. Komşum benden peşinat isteyerek, ev almak istediğim yere götürdü. Bana 400 bin liraya bu evi almak için aracı olduğunu belirtti. Bende kendisine güvenip 205 bin lira peşinat verdim. Sözleşme yaptık. Yarısını da tapuyu aldığımda ödeyecektim. Ancak 2 yıl geçmesine rağmen bana hala evi ya da parayı vereceğini söyleyip oyalıyor” açıklamalarında bulundu..
Melike Erdem sattığı evin fiyatının günümüz koşullarında 1.5 milyon olduğunu belirtirken aradaki farkı ödeyemeyeceğini söyledi. Durum mahkemeye bildirildi şuan ise Karar aşamasında..