Türkiye, Bulgaristan'a uyguladığı vizeyi kaldırdı. Bulgaristan vatandaşları artık Türkiye'ye vizesiz girebilecekleri Özellikle son aylarda sınır illerine girerek alışveriş yapan Bulgar vatandaşlarına Türkiye tarafındn daha uzun süreli seyahat ve alışveriş imkanı sağlayacak önemli bir karar alındı. 

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın imzasının ardından Resmi gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren vize muafiyeti kararı ile Bulgaristan'dan Türkiye'ye gelecek olan kişilere 90 günlük ziyaretlerinde vize sorulmayacak.

YÜKSEK EURO KURU ETKİLEDİ

Son aylarda Bulgaristan'dan Türkiye'ye çok sayıda insan gelerek alışveriş yapıyor. Yüksek Euro kuru nedeni ile Türkiye'de karşı alım gücü yükselen Bulgaristanlılar sınırdan giriş yaparak Edirne'den dilediğince alışveriş yapabiliyordu. yeni kararla 90 gün boyunca vizesiz Türliye'de kalma imkanı sağlandı.

KISMİ VİZE MUAFİYETİ SAĞLANDI

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Bulgaristan vatandaşlarının Türkiye'ye yapacakları 90 günlük turistik ve transit geçiş amaçlı seyahatlere kısmi vize muafiyeti sağlandı.

90 GÜNLÜK VİZE MUAFİYETİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak yayımlanan kararda,

"Bulgaristan Cumhuriyeti kimlik kartına sahip olan kişilerin Türkiye'ye yapacakları her 180 gün içinde azami 90 gün ikamet süreli turistik amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vize muafiyeti verileceği belirtildi.

EN OK ZİYARETİ GÖNDEREN 5. ÜLKE

Son yayımlanan turizm istatistiklerine göre mayıs ayında Bulgaristan Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler arasında 5. oldu. Mayıs ayında Türkiye'ye toplam 57 bin 874 Bulgar turist gelmişti.