İçişleri Bakanlığı’nın 26.03 2020 tarihli açıklamasında, “Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde evde kalma önerisine uyulmadığı ve bu ihlalin ‘sıkıntı’ olduğu” ifade edildi; ancak, detay verilmedi, veri paylaşılmadı, ileri önlemlerden bahsedilmedi. Pandemi esnasında kullanılan ‘sıkıntı’ ifadesi bölgemizde sorunun ciddi boyutlarda olabileceği anlamına da gelebilir.

Bölgemizde gerçekten de hijyen, sosyal mesafe, evde kalma uyarılarına dikkat etmeyenlere sık rastlanmaktadır. Bunun değişmesi için öğrencilerimiz de harekete geçebilir. Bölgemizdeki her birey kendisinin ve bir başkasının taşıyıcı olabileceği ihtimaline göre yaşamalıdır. Kişisel ve aile ihlalleri devam ederse, toplumumuz bir felakete sürüklenecektir. Başta lise ve üniversite öğrencilerimiz olma üzere, her kademedeki öğrencilerimiz önlem alabilecek  ya da alınan önlemlere katkıda bulunacak yeterliğe sahiptir.

Bölgemizde yaşayan öğrencilerimiz virüse karşı önlemlerde eksikliğin, ciddiyetsizliğin olduğunu tespit ettiği kendi ve yakınlarının evlerinde covid19.saglik.gov.tr adresinde yer verilen bilgilere göre karantina yaşantısı oluşturabilmeli, oluşturulmamışsa harekete geçmeli; kurallara uyulduğunu ısrarla ve ciddiyetle takip etmelidir.

Okullarımızın yöneticileri velilere sık sık bilgilendirici SMS iletebilir. Öğretmenlerimiz de her türlü yapıcı desteği esirgemeyecektir. Özellikle sınıf rehberlik öğretmenleri veli ve öğrencilerine sıkça bilgilendirme yapabilir, yapıcı ve ılımlı destek sağlayabilir.

DİERG, bölgemizdeki öğrencilerimizi evlerinin içinde karantina uygulamasına geçmekte acele etmeye davet etmektedir. Bilimsel önlemlerin hızla ve gerektiği gibi uygulanması yarınlarımızın daha sağlıklı, güvenli ve güçlü olmasını sağlayacaktır.