CENEVRE Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Ofisi Sözcüsü Liz Throssell, Kuveyt'te 7 kişinin idam edilmesinin endişe verici olduğunu belirtti.

Throssell, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Kuveyt otoritelerinin dün ülkede 7 kişinin idam edildiğini duyurduğunu ve bunun endişe verici olduğunu kaydetti.

İdam edilenlerden dördünün (3 erkek ve 1 kadın) Kuveytli, bir kadının Etiyopyalı ve diğer iki erkeğin ise Pakistanlı ve Suriyeli olduğunu ifade eden Throssell, Kuveyt makamlarınca 2017'den bu yana ilk kez gerçekleştirilen idamların son derece üzücü bir adım olduğunu vurguladı.

Throssell, bu eylemin, BM Genel Kurulu'ndaki ülkelerin büyük çoğunluğunun dünya genelindeki ölüm cezalarına ilişkin moratoryum çağrısında bulunmasından birkaç gün sonra gerçekleştirildiğine de değindi.

Kuveyt'in, bu uygulamaya devam eden 38 ülkenin arasında yer aldığını kaydeden Throssell, "Kuveyt'e, bütün idamları durdurma, ölüm cezalarında kullanılmak üzere derhal resmi bir moratoryum oluşturma ve idam mahkumlarına karşı ölüm cezalarının hafifletilmesi çağrısında bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Throssell, Kuveyt otoritelerine, bu alandaki yasa ve uygulamaları uluslararası standartlarla uyumlu hale getirme çağrısı da yaptı.

Kuveyt'te cinayetle suçlanan 2'si kadın olmak üzere toplam 7 kişi idam edilmişti.

Kuveyt Başsavcılığından yapılan açıklamada, farklı dönemlerde işlenen cinayetlerden idama mahkum edilen 7 kişinin cezasının infaz edildiği belirtilmişti.