Milli Eğitim bakanlığının 600 bin civarında öğretmen için verdiği eğitimlerin ardından sınav yapacak olmasına yönelik bir tepki de Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık'tan geldi. Genel Başkan Balık, uzman öğretmenlik uygulamasına karşı çıktıklarını söyledi ve "Uzman öğretmenlik adı altında öğretmenlerimizi sınava tabi tutmak tam anlamı ile vefasızlıktır" dedi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, uzman öğretmenlik uygulamasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Balık şunları söyledi:

“Öğretmen kanun nezdinde ve halkın nezdinde zaten uzmandır. Uzman öğretmenlik adı altında öğretmenlerimizi sınava tabi tutmak tam anlamı ile vefasızlıktır. ünkü; öğretmen uzmandan ileri ailenin, her eğitim gören çocuğun ailesinin bir parçasıdır" 

Uzman öğretmenlik sınavını gündeme taşıyan iktidara da seslenen Genel Başkan Balık, okudukları her kelimenin öğretmenlerin uzmanlık eseri olduğunu söyledi.

'Öğretmen uzmandır'

"Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; öğretmenlerimizi bu hiyerarşik düzene koyan, ayrımcılığa maruz bırakarak eğitim hayatını sekteye uğratmaya çalışan bu sisteme karşı çıkıyoruz" 

"Öğretmen uzmandır. Öğretmen annedir. Öğretmen babadır. Öğretmen ailedir. Cumhuriyet’in eğitim sistemi ve ülke çıkarlarına tersine hareket etmek ülkeyi felakete sürüklemeyen AKP iktidarı bilmelidir ki eğitim sistemini asla onların oyuncağı yapmayacağız. AKP’nin belirlediği kriterlerle uzman öğretmen, başöğretmen ayrımları yerine kıdeme göre ücret artışı sağlanmalıdır.”