Esrarengiz bir kanun. Acaba içinden ne çıkacak? Eğitimciler olarak içeriği hakkında beyin fırtınası halindeyiz, kaygıyla birlikte.
          Ve merek  ediyoruz!
-Kanun hazırlanırken; acaba hangi sendikalarla,
-Acaba hangi valilerle, kaymakamlarla,
-Acaba hangi müfettişlerle,
-Acaba hangi İl Milli Eğitim Müdürü, İlçe  Milli-Eğitim Müdürleriyle,
-Acaba hangi okul müdürü ve müdür yardımcısıyla,
-Acaba hangi hukukçularla,
-Acaba hangi ekonomistlerle,
-Acaba hangi akademisyenlerle,
-Acaba hangi sosyologla, hangi psikologla,
-Acaba hangi branş öğretmenleriyle,
-Acaba hangi emekli öğretmenlerimizle,
-Acaba sürekli eğitim modelleriyle önümüze konan hangi  ülkelerin öğretmenlerle ilgili kanunları masaya yatırılarak, bir çalıştay yapıldı, rapor hazırlandı?
-Acaba hangi komisyon gerekli incelemelerden sonra düzenlemeler yaptı?
-Bilmek istiyoruz. Eğer sorulmadan, görüş alınmadan, paydaşlarının  katkılarına ihtiyaç duyulmadan bir meslek kanunu hazırlandıysa, öğretmenlerin ihtiyaçlarına ne kadar cevap verebileceği, öğretmenlerin mali, sosyal ve özlük hakllarında ne kadar  iyileştirmeler getireceği, öğretmenlik mesleğine ke kadar katkı sunacağı tartışma konusu oldu bile. 
Biz öğretmenler, bizim için hazırlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu TBMM'de yasallaşmadan  önce  bilgi edinme hakkımızı kullanarak, içeriği hakkında  bilgilendirilmemizi talep ediyoruz.
   TBMM'de geçmeden önce, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun içeriğini bilmek, öğretmenlerin en temel hakkıdır, bu hakkın bize sağlanmasını görüşlerimizin alınması öğretmenlere çok görülmemelidir.
Kadriye DEMİREL
 Eğitimci/Yazar