Bölge idare mahkemesi, sınavsız atana şube müdürlerinin atamalarını hukuka aykırı buldu. Mahkeme kararı oy birliği ile aldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan atamalarda çok sayıda şube müdürü sınavsız olarak görevlendirilmişti. Konuy mahkemeye taşıyan Liyakat Sen'in açıklaması şöyle:

LİYAKAT SEN: BELEŞİ  " MÜDÜRLERE" RAHAT YOK.!

Bilindiği üzere MEB'nin 657 SDMK'nun 76. maddesine istinaden sınavsız olarak atadığı onlarca şube müdürüne karşı davayı açan  tek sendika; bir milyon yada yarım milyon üyesi olan sendika değil, Liyakat-Sen'di 
Yürütmeyi durdurma ve iptali için Ankara İdare Mahkemesine açtığımız davada, Mahkeme iddialarımızla İlgili  davalı idareden bir bilgi yada evrak gelmeden aklımızın ve vicdanımızın kabul etmeyeceği şekilde " Yürütmeyi durdurma" talebimizi istinaf yolu açık olmak üzere ret etmişti. 
Bunun üzerine pes etmedik idare mahkemesinin vermiş olduğu bu kararın hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle bölge idare mahkemesine itiraz ettik.
Yürütmeyi durdurma talebimizi  ret eden mahkeme kararına karşı açtığımız temyiz davası neticesinde alt mahkemenin oy birliğiyle verdiği karar bölge idare mahkemesinin oy birliğiyle verdiği kararla bozulmuştur. 
Hukuksuzluğun belası, hukukun savunucusu olmaya devam edeceğiz. 
Adalet ve hukuk kuralları işlediği sürece beleşçi "Müdürlerin" oturdukları o koltukları altlarından çekip almak ahdimiz olsun.