Maaş promosyonlarında dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Her gün yeni ve yüksek bir maaş promosyonu anlaşması haberi gelirken, polislerin aldığı promosyon ücreti ile Tuzla Belediyesinin işçiler ve memurlar için imzaladığı protokol gündeme geldi.

Polislerin aylık 50-60 TL yatan maaş promosyonu isyanı sürerken bir rekor fiyat da Tuzla Belediyesinden geldi. 312 personeli olan belediye özel bir bankayla 26 bin 400TL'ye anlaştı. Para memur ve işçinin bakna hesabına peşin olarak yatırılacak.
Belediye işçisine peşin 26 bin, polise aylık 50 TL maaş promosyonu
Tuzla Belediyesi personeline yüzde 80 maaş zammının ardından belediyede görevli 312 memur ve kadrolu işçi personeline maaş promosyonu anlaşması haberi geldi.
Tuzla Belediyesi, memur ve kadrolu işçileri ilgilendiren maaş promosyonu ihalesini dün gerçekleştirdi. Maaş promosyonunu kapsayan açık ihaleyi en çok teklifi veren özel bir banka kazandı.
Yapılan 3 yıllık anlaşma kapsamında Tuzla Belediyesinde görevli memur ve kadrolu işçi personeline toplamda kişi başı 26 bin 400 Türk Lirası banka promosyonu peşin olarak verilecek.

MAAŞ PROMOSYONU REKORU GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ’NDE 

maaş promosyonunda varılan anlaşmalarda ortalama rakamlar şöyle: Emeklilere yıllık 7-8 bin lira, öğretmenlere 20 bin TL, Osmangazi Üniversitesindeki 3 bin 400 çalışana 31 bin 100 TL peşin olarak yatırılacağı son dönemde gelen örnek maaş promosyonu anlaşmalarına yönelik haberler arasında yer aldı. Son olarak ise Gaziantep Üniversitesinde görevli 5 bin 291 sağlık personeli için yapılan protokole göre 15 Eylül 2022’de tek seferde ödenmek kaydıyla 34 bin 300 TL promosyon ödenecek.

POLİSLER BEKLEDİĞİNİ BULAMADI

330 bin personeli bulunan Emniyet Genel Müdürlüğünde ise polislerin büyük çoğunluğu sadece aylık bazda 50TL ila 150 TL arasında promosyon ücreti alıyor. 18 Mart 2022’de yapılan ve eski sözleşmeler tamamlandıkça devreye alınacak protokol ile her polise aylık 300 TL promosyon ödemesi yapılacağı açıklandı. Polisler ise diğer kurumların yaptıkları anlaşmalar karşısında oldukça yetersiz kalan maaş promosyonu anlaşması ile imzalanan protokolün revize edilmesini ve promosyon ücetinin peşin yatırılmasını istiyor.