Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, kadına yönelik şiddet olaylarının tüm dünyada, insanlığın mutluluğunun ve huzurunun önündeki en önemli engellerden biri olduğunu belirtti.

Destici, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına milletvekili seçme ve seçilme hakkı verilişinin 88. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığını mesajda, Türk kadınının, seçme ve seçilme hakkına sahip olduğu tarihte, dünyada bu hakka sahip olan ülke sayısının 28, hakkın kullanılabildiği ülke sayısının ise 17 olduğuna dikkati çekti.

Kadınların, içinde bulundukları toplumlara, mensubu oldukları milletlere ve insanlığa katkı sağlayarak onları geleceğe taşıdıklarını belirten Destici, kadınlara daha fazla fırsat verilmesi, engellenmemeleri ve ayrımcılığa maruz bırakılmamaları gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin Fransa, Belçika, İtalya ve İsviçre gibi birçok Avrupa ülkelerinden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımasına rağmen, bu konuda eksiği ve kat etmesi gereken mesafesi olduğunu belirten Destici, şöyle devam etti:

"Kız çocuklarımızın, hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadan eğitimlerini tamamlamalarını, meslek edinmelerini, eşit şartlarda istihdam edilip çalışabilmelerini devletin bu en temel haklarla ilgili tüm güvenceleri eksiksiz bir şekilde sağlamasını hedef almalıyız. Maalesef, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlara yönelen şiddet önlenemiyor. Neredeyse her gün utanç ve üzüntüyle şahit olduğumuz çirkin ve korkunç hadiselerle karşılaşıyoruz. Yaşadığımız çağda, insanlığın en büyük ayıbı olduğunu düşündüğüm 'kadına şiddet' olaylarının tüm dünyada, insanlığın mutluluğunun ve huzurunun önündeki en önemli engellerden biri olduğunu düşünüyorum."

Konunun, eğitimden güvenliğe, ekonomiden hukuka pek çok boyutu olduğunu belirten Destici, hukuk sistemindeki cezaların yetersiz kaldığını ifade etti.

"Bir toplumda bir suça engel olamıyorsanız yapmanız gereken ilk iş, o suça ait cezaları gözden geçirmektir." değerlendirmesinde bulunan Destici, şehit öğretmenler başta olmak üzere terörün hedef aldığı kadınları rahmetle andı.

Destici, Tüm dünyada kadına şiddetin sona ermesini dileyerek kadınların Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutladı.