Efe Tur’a ait 41 EF 283 plakalı numaralı yolcu otobüsü, Zonguldak’tan İzmir’e doğru  giderken, Balıkesir evre Otoyolunda kontrolünü kaybederek şarampole yuvarlandı. Takla atan otobüste adeta can pazarı yaşandı ve çok sayıda insan hayatını kaybetti. 

6’SI KOCAELİLİ

Balıkesir'de yaşanan atliam gibi kazada iki şoför dahil 15 kişi yaşamını yitirirken, 17 yolcu da yaralandı. Yaralılardan 5’i taburcu edildi. Hayatını kaybeden ve yaralananlardan 1’er kişinin kimlikleri henüz tespit edilemezken ilk etapta kazada hayatını kaybeden yolculardan 6’sının Kocaelili olduğu tespit edildi.

ALBAY VE ATATÜRK O.O.

Hayatını kaybeden biri de Kocaelili emekli öğretmen Ahmet Yağlıdere. Bir süre İzmit Mehmet Ali Paşa’daki Albay İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulunda daha sonra da Kadıköy Mahallesindeki İzmit Atatürk Ortaokulunda Fen Bilgisi öğretmenliği yapan Yağlıdere, geçen yıl yaş haddinden dolayı emekliye ayrılmıştı.

ÖĞRETMENİN KÜÜK KIZI AĞIR YARALI

Kızı Merve Yağlıdere ile birlikte İzmir’deki kızının yanına gitmek maksadıyla otobüse binen Ahmet Yağlıdere, İzmit Yuvam Akarca bölgesindeki Fevzi akmak Mahallesinde ikamet ediyordu. Yaşanan elim kazada öğretmenin kendisi hayatını kaybetti. Küçük kKızı Merve ise ağır yaralı ve tedavisine devam ediliyor.
OKUL MESAJ YAYINLADI
İzmit Atatürk Ortaokulu, Ahmet Yağlıdere’nin vefatı nedeniyle şu mesajı yayınladı;
“Başımız sağ olsun...
2020 yılında okulumuzdan emekli olan Fen Bilimleri öğretmenimiz Ahmet Yağlıdere Balıkesirdeki üzücü otobüs kazasında hayatını kaybetti. Kızı ise ağır yaralı. Allah'tan hocamıza rahmet diliyoruz.
Mekanı cennet olsun.
Ailesine, sevenlerine sabır, kızımıza şifa diliyoruz.”