Genç-yaşlı tüm kesimlere hitap edebilen, dinamik kadrosu ile dur durak bilmeyen, vizyon projeleriyle Balıkesiri tüm Türkiyede temsil eden, tarım ile hayvancılıkta örnek projelerle çiftçinin yanında olan ve onlara öncülük eden, en büyük yatırımın geleceğe yapılmış yatırım olduğu bilinciyle çocuklara ve gençlere yönelik projelere imza atan Altıeylül Belediyesi son olarak Balıkesirin kurtuluşunun 100üncü yılında gündeme damgasını vurarak hafızalara kazandı..

kurtuluş etkinliklerinde dolu dolu 8 gün 

Balıkesirin kurtuluşunun 100üncü yılında Altıeylül Kurtuluş Etkinlikleri kapsamında 4 Eylülde 14. İsmail Akçay Yol Koşusu ile başlayan festival İlkay ve Loccaband Konseri, Can akmakçı Konseri ve Tuğçe Kandemir Konseri; 5 Eylül Burak Kalaycı Konseri, Yoklukta Gider Konseri, Mösyö Konseri; 6 Eylül Zafer Yolu 100. Yıl Konseri Umut Akyürek, İsmail Altunsaray, Seher elik, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu, Devlet Halk Dansları Topluluğu ve Devlet Türk Halk Müziği Korosu; 7 Eylül Alaturka Akşamlar TRT MÜZİK Canlı Yayını ile İsmail Özkan, Mine Geçili ve Ali akar;Tuğba obaner'in yönetmeliğinde başrollerini fırat özsaruhan,mert mutlu,gizem ezgi akburu 
göktuğ özatanlar'ın tiyatral sahne sergilediği oyun büyük beğeni toplarken etkinliklere şu şekilde devam etti, 9 Eylül Bahçedeki Sandal Konseri, Tarık Balas Konseri, Majör Kumpanya; 10 Eylül Bir Hilal Uğruna oyunu ile İzmir Kültür Sanat Tiyatrosu; 11 Eylül Teletabiler-Rock Konseri, Bodoslama Konseri ve son olarak şehir dışından misafirlerin de katıldığı herkes tarafından beklenen Mustafa Cecelinin büyük konseriyle Altıeylül Kurtuluş Festivali güzel bir kapanışa imza attı.

 Fuar günlerini anımsattı

Fuar günlerini anımsatan büyük bir organizasyona imza atarak tüm ekibiyle birlikte yüzlerinin akıyla bu işin de altından kalktıklarını ifade eden Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, '' Balıkesirimizin kurtuluşunun 100üncü yılında vatandaşlarımıza Kuvâ-yi Milliye ruhunu tekrar hissettirmenin yanı sıra festivalimiz boyunca çeşitli etkinlikler ve konserler ile güzel bir 8 gün geçirmelerini istedik. Allahın izniyle birlik ve beraberliğimizi herkese göstererek Altıeylül Kurtulluş Festivalimizde Balıkesirimizin kurtuluşunun 100üncü yılını hep birlikte kutladık. Festivalimizde emeği geçen başta mesai arkadaşlarımım olmak üzere katkıda bulunan ve katılan tüm vatandaşlarımıza ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum'' ifadelerini kullandı..