AK Parti MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, orum Kalesi'nin restorasyonu ve çevresinin kentsel dönüşümüyle ilgili çalışmaya evre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un onay verdiğini açıkladı.
AK Parti MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Milletvekili Oğuzhan Kaya ile birlikte evre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u makamında ziyaret etti. Yapılan görüşmenin ardından bir açıklama yapan Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Bakan Murat Kurum'a il, ilçe ve beldelerle ilgili çeşitli konulardaki taleplerini ilettiklerini bildirdi. evre ve Şehircilik Bakanı Kurum'a orum Belediyesi tarafından restorasyon çalışması başlatılan orum Kalesi ile ilgili de bilgiler vererek destek talep ettiklerini belirten Milletvekili Ceylan, Kale'nin restorasyonu ve çevresinin kentsel dönüşümüyle ilgili çalışmaya Bakan Murat Kurum'un onay verdiğini söyledi. orum'un turizmi açısından son derece önemli olan bu projeyi imzalayan Bakan Kurum'a teşekkür eden Milletvekili Ceylan, projenin hayata geçmesiyle birlikte orum'un tarihi kalesinin turizme açılacağını ve bu alanda kentin önemli bir kazanım elde edeceğini kaydetti.
Kale çevresinde de yapılacak olan kentsel dönüşüm ile birlikte bölgenin son derece modern bir yapıya kavuşacağının ifade eden Milletvekili Ceylan, bölge halkının da hiçbir şekilde mağdur edilmeyeceğini, aksine hem semt sakinlerinin mülklerinin değer kazanacağını, hem de bölgenin güzelleşerek modern hale geleceğinin de özellikle altını çizdi.
(İHA)