Milli Eğitim bakanı Mahmut Özer, Van ziyareti esnasında bir öğretmenle görüşmüş ve önümüzdeki hafta müjde vereceğini sözlemişti. Bahse konu olan öğretmen bu sözleri sosyal medya hesabından paylaşmıştı
Bu paylaşımın ardından öğretmenler Milli Eğitim bakanı Mahmut Özer'in hangi müjdeyi vereceğini tahmin etmeye ve tartışmaya başladı. En çok üzerinde durulan konu ise uzman öğremtenlik sınavı ile ilgili oldu.
Verilecek müjdenin uzman öğremtenlik sınavının kaldırılacağı müjdesi olacağını savunalnar ile birlikte, bu müjdenin online uzman öğretmenlik sınavı olacağı da gündeme geldi.
Diğer bir müjde tahmini ise uzman öğretmenlik sınavı baraj puanının düşürülmesi konusu oldu. Bahsedilen hafta geldi çattı ve Milli Eğitim bakanı Mahmut Özer'in müjdesine dair yazı milli eğitim müdürlüklerine gönderildi.
Öğretmenlik Meslek kanunu kapsamında getirilen Öğretmenlik Kariyer Basamakları ile öğretmenlere uzman öğremtenlik ve başöğretmenlik kariyeri uygulanması kararlaştırıldı. Bu kariyer sınavlarına ise lisans üstü eğitim yapanların girmeyeceği hükmü kanunda yer aldı.
Uzman öğremtnelik sınavının iptali yönünde yapılan yoğun kampanyalar ise hükumet kanadında kabul görmedi ve Cumhurbaşkanı recep Tayyip erdoğan'ın kabine toplantısının ardından yaptığı açıklama ile sınavın iptal edilmeyeeği anlaşılmış oldu.
Van ilinde bir öğretmenimizin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile görüşmesinden sonra önümüzdeki hafta kariyer sınavları ile alakalı bir müjde verileceğini sosyal medya üzerinden söylemişti. Bu müjdenin ne olduğu ortaya çıktı.
Bugün İl Milli eğitim Öüdürlüklerine gönderilen yazıda bahsedilen müjde olarak şu bilgi gönderildi ve yazıda;
''Milli Eğitim Bakanlığı, illere gönderdiği yazıyla lisansüstü eğitimlerini 3 Ekim - 30 Ekim’de tamamlayacak olan öğretmenlerin, ’Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı’ndan muaf tutulacağını'' belirtti.
Özetle bahsedilen müjde, yüksek lisans ve doktora yapan öğretmenlerin bu sınavdan muaf olacakları oldu.