Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den artan koronavirüs vaka sayıları nedeni ile açıklama geldi. Okulların yüz yüze eğitime kapatılıp kapatılmayacağı sorularına yanıt veren Özer'in flaş açıklaması ve haberin detayları şöyle:
Konya'da ıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin beklentilerine cevap niteliğinde sevindirici aöıklama ile adeta vaka patlamasına neden olan omicron varyantı sonrası okulların uzaktan eğitime geçip geçmeyeceği konusuna flaş açıklama ile açıklık getirdi.
Omicron varyantı kaynaklı vakalar rekor seviyelerde ve bu varyant kaynaklı ölümler her geçen gün artmakta. Konya Valiliğine ziyarette bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, omicron varyantı hakkında açıklamalarda bulundu.
Omicron varyantı kaynaklı vaka sayıları ve ölüm sayılarında bu güne kadar görülmemiş seviyede artış yaşanmaya devam ediyor. Aşısını yaptırmış kişilerde yoğun bakım oranı düşmüş olsa da artan vaka sayıları ölümleri de beraberinde getiriyor. Geçtiğimiz gün okulların da açılmasıyla birlikte vaka sayılarında daha da artış beklenirken Konya programı kapsamında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
OKULLAR KAPANACAK MI ? ONLİNE EĞİTİME GEİLECEK Mİ ?
Konya programı kapsamında Konya Valiliğini ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçtiğimiz gün ikinci dönemine start verilen eğitim ve öğretim dönemi için açıklamalarda bulundu.
Bakan Özer, ilk dönemde olduğu gibi ikinci dönemde de örgün eğitimden taviz vermeyeceklerini ifade etti. Mahmut Özer, omicron varyantının ne kadar hızlı yayıldığına dikkat çekerek, okullarda ise bulaşı oranının oldukça düşük olduğunu dile getirdi. Özer, "Kapalı olan sınıfların oranı yüzde 1'in çok çok altında." dedi.
ZİYARET SONRASI BASIN AIKLAMASI
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 8 Şubat 2022 Konya programı kapsamında resmi ziyaretleri sonrası Konya Valiliğine geçti. Valilik ziyareti sonrası basın açıklamasında bulunan Mahmut Özer önemli mesajlar verdi.
Bakan Özer'in açıklamalarından satır başları:
-Dün itibarıyla 2021-2022 eğitim öğretim yılının ikinci yarısına yüz yüze eğitim ile, aynı kararlılık ile başladık.
-71 bin 320 okulumuzda, ilk dönem kesintisiz yüz yüze eğitime nasıl devam ettiysek, ikinci dönemde de aynı kararlılıkla yüz yüze eğitime devam edeceğiz.
-850 bin derslikten bugün itibarıyla sadece 50 tanesi vaka veya temas nedeniyle eğitime ara verdi.
-Şu an itibarıyla Omicron varyantının yayılımı çok hızlı olsa da, okullarımıza yansıması son derece düşük. Kapalı olan sınıfların oranı yüzde 1'in çok çok altında.
-Maske, mesafe ve hijyene devam ederek yüz yüze eğitimi devam ettireceğiz. Okul dışında da kurallara uymak önemli.
-Tüm velilerimiz ve tüm vatandaşlarımızdan istirhamım sağlık kurallarına uymaları. Bu süreç ilk dönem olduğu gibi devam edecek.