Milli Eğitim Bakan Mahmut Özer, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik kariyer sınavları ile ilgili açıklama yaptı. bakan Özer'in açıklamaları yüzbinlerce öğretmende şaşkınlık yarattı. 

Sınava girecek olan yüzbinlerce öğretmen çeşitli platformlarda sınavın iptal edilmesini talep etti. Gerek siyasilere ulaşarak, gerek sendikalar aracılığıyla, gerek sosyal medya üzerinden ve gerekse de özellikle sitemizde yer alan haberler başta olmak üzere konuya ilişkin olarak yapılan haberlere yorum yaparak itirazlarını dile getiren öğretmenlerin bu itirazları Bakan Özer tarafından görmezden gelindi. Bakan Mahmut Özer, sınava tepki gösteren yüzbinlerce öğretmenin bu tepkisini manipülasyon olarak değerlendirdi ve  ''öğretmenler kariyer sınavından memnun, Sosyal medyada manipülasyon var'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kariyer sınavı tartışmaları hakkında yorumda bulunan Mahmut Özer şu ifadeleri kullandı:

''Biz öğretmenlerimizi sürekli desteklemek için çalışma yaptık. Bu ilk defa sisteme alınan bir uygulama değil. Biz eğitim sisteminin içine yeni bir unvan sistemi getirmiyoruz. Eğitimini tamamlayan ve sınavını başarıyla geçirenler uzman öğretmen olsunlar istiyoruz. Şuan şartları sağlayan öğretmenlerin yüzde 95'i uzman ve başöğretmenliğe başvurdu. 614 bin öğretmen eğitimini tamamladı ve sınava girecek. Hangi alana başvurduysa o alana geçecek, kota yok. Bir eğitim sistemi öğretmeni kadar güçlüdür, o yüzden biz öğretmenlerimizi sürekli desteklemek ve yatırım yapmak istiyoruz. Okul yönetimi öğretmenler ile bir araya gelecek "arkadaşlar ne eksiğiniz vzr, hangi alanda gelişmek istiyorsunuz" sorup ona yönelik eğitimler almasını sağlıyoruz. Uzman öğretmenken bir derece aldığı zaman başöğretmen olduğu zaman da bir derece alacak. Bizim mümkün olduğu kadar öğretmenlerimizi yüksek lisans ve doktora ile buluşturmamız lazım.''