Milli Eğitim bakanı mahmut özer'in uzman öğretmenlik sınavı ile ilgili açıklamaları devam ediyor. Bakan Özer öğretmenler tarafından kariyer sınevlarının iptal edilmesi yönünde başlarılan kampanyalara yanıt olarak sınavın kolay olacağını ve sınava giren tüm öğretmenlerin bu sınavda başarılı olacağına inandığını söyleyerek, sınavın formaliteden ibaret olacağı imajını vermişti. Bu duruma da öğretmenler tepki göstermiş ve kolay sınav yapmanın da öğretmenleri inciteceği dile getirilmişti.

FATİH ALTAYLI KARİYER SINAVINI SENDİKALAR İSTEMİŞ DEMİŞTİ

Ancak Bakan Özer'in Fatih Altaylı ile yaptığı röportajın ardından gazeteci altaylı Mahmut Özer'in, 'Sınavı sendikaların istediği' yönünde sözler sarf ettiğini söylemişti. Bu sözlerin ardından öğretmenler bu sendikaları merak etmiş ve eğitim camiasında büyük yankı uyanmıştı.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKUMET SİSTEMİNDE BAKANLIKLAR KANUN HAZIRLAMAZ

Bakan mahmut Özer, bu sözlere tepkiler henüz dinmemişken bir açıklama daha yaptı ve ''Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Bakanlıklar Kanun Hazırlayıcıları değildir Biz sadece sürece teknik destek veriyoruz ''  bu defa kanun koyucuların bu düzenlemeyi yaptığını ve kendilerinin kanunda dahlinin sadece teknik konularda olduğunu söyledi.

Şimdi kafalar iyice karıştı. Sahi kim koydu bu uzman öğretmenlik sınavını Öğretmenlik meslek Kanunu'na?