Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı öğretmenlik meslek kanuna ilişkin bir soru üzerine buradaki en kritik noktanın öğretmenliğin bir kariyer mesleği haline gelmesi olduğunu belirten Özer, şunları söyledi:
"Adaylık kaldırma sınavı olmayacak artık, onun yerine öğretmenlerin mesleki gelişimlerini destekleyecek eğitim programlarıyla süreç yönetilecek. Öğretmenlerimiz atandıkları zaman, okullara gittikleri zaman hemen sınıfı devralıp eğitime başlamayacak, 3 aylık bir eğitimden geçecekler, mentör öğretmenle o süreci yönetecekler. Ve mesleki gelişimlerini destekleyecek ilave eğitimler alacaklar, ondan sonra artık sınıfları devralacaklar. Bir de uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik kariyer sistemi çerisinde yerini alacak. 10 yıl deneyimi olan öğretmenlerimiz belli bir eğitim, onlar için hazırlamış olduğumuz eğitimi tamamladıktan sonra bir yazılı sınava -ki onun içeriği de bu eğitimle doğrudan ilişkili olacak- girecekler, başarılı olan öğretmenlerimiz uzman öğretmen olacaklar ve ilave olarak bir derece ve bin TL'lik özlük hakkından yararlanmış olacaklar, özlük haklarında ciddi bir iyileşme olacak. Eğer yüksek lisans veya doktora yapmışlarsa bu uzman öğretmenlik yazılı sınavından muaf olacaklar.
10 yıl uzman öğretmen olanlar da yine onlar için hazırlanmış olan eğitim süreçlerini başarıyla tamamladıkları zaman ve yazılı sınavda başarılı oldukları zaman da başöğretmen olacaklar. Onlar de yine bir derece ve 2 bin TL özlük haklarında iyileşme gerçekleşmiş olacak."
Sayın bakanımızın ve diğer bürokratlarımizin uzman öğretmenlik ve basogretmenlik şartlarıyla ilgili düzenlemeleri lütfen yeniden gözden geçirmesini talep ediyoruz. Zamanında bir kere yapılmış bir sınavla uzman öğretmen unvanını almış öğretmenim. Helali hoş olsun. Ancak sınava girememiş yada sınav sonrası göreve başlamış öğretmenlerimiz 20 yılını çoktan doldurmuş bulunuyorlar. Bu öğretmenlerimiz şimdi girecekleri sınavla ancak uzman öğretmen olarak çalışabilirler. 10 yıl uzman öğretmen olduktan sonra basogretmen olamadan emeklilikleri gelecek zaten. Öğretmenlik diğer meslek gruplarıyla karistirilmamali. Bu durum hem veli hem de diğer öğretmenler açısından büyük sıkıntılar doğuracaktır. Zaten yıllardır haksız bir kazanç farklılığı varken bu açığın büyütülmesi haksızlığı ikiye katla*** devam edecek. Uzman öğretmen dediğimiz arkadaşlar uzman olmayan öğretmenlerden farklı bir iş yapmıyor. Kaldı ki kıyaslama yapılacaksa pekcok uzman olmadığı halde gecesini gündüzüne katan eğitimden eğitime koşan hep daha fazlasını öğrencilerine aktarmaya çalışan öğretmenimiz var. İllada bişe yapilacaksa öğretmenlerin katıldığı kurslar, aldığı başarı belgeleri, yaptığı projeler, yüksek lisans , doktora yapmış olması vb. kriterlerle öğretmenlerimiz teşvik edilebilir.