Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Sakarya'da 2022-2023 yılı eğitim öğretieme hazırlık çalışmalarına devam etti, burada Sakarya Valiliğinde düzenlenen il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı. Özer şunları kaydetti:

"Sakarya ilimizin eğitim yatırımlarını 1 milyar 638 milyona çıkartmış bulunuyoruz. Öncelikle bu yatırımların Sakarya ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yatırımlarımızın önemli bir kısmı güçlendirmelerle ilgili... Biliyorsunuz, tüm Türkiye'de sadece Sakarya'da değil, okullarımızın depremde en güvenli ortamlar olması için hem güçlendirme çalışmaları yapıyoruz hem de yıkılması gereken okulları yıkıp hızlı bir şekilde yerine yeni okulları inşa ediyoruz. Bu kapsamda inşallah, 2022 yılı sonunda güçlendirme yapılacak hiçbir okul kalmayacak." 

Sakarya'ya 7 ilkokul, 5 ortaokul yapma kararı alındı

Toplantı sonucunda kentteki ihtiyaçlar dikkate alınarak 7 yeni ilkokul, 5 ortaokul yapma kararı da alındığını ifade eden Özer, Sakarya'da doğalgaz dönüşümü yapılmayan okulun kalmadığını da sözlerine ekledi. 
 
2022-2023 yılında tüm Türkiye'de 5 yaşta okullaşma oranını yüzde 100'e ulaştırma hedefinde gelinen aşamayı paylaşan Bakan Özer,

"3 bin yeni anaokulu ve 40 bin ana sınıfını yapıp çocuklarımızı ücretsiz bir şekilde bulundukları her noktada okul öncesi eğitime eriştirmek istiyoruz. Bu kapsamda 1050 yeni anaokulunu hizmete aldık. 10 bin yeni ana sınıfını hizmeti aldık. İnşallah, söz verdiğimiz gibi 2022 yılında bu hedefimize tamamlayıp eğitimde fırsat eşitliği için çok kritik bir eşiği aşmış olacağız." dedi.

 
Sakarya'da 21 yeni anaokulu yapılacak

"Merkezde, ilçelerde, ihtiyaç olan tüm yerlerde 21 yeni anaokulunu, inşallah, Sakarya'mıza kazandırmış olacağız. Sakarya, 6 Ağustos'ta başlatmış olduğumuz okul öncesi eğitim seferberliğinde çok iyi bir noktaya geldi. 5 yaştaki okullaşma oranı Türkiye'de yüzde 78 idi. Sakarya'da da o zaman yüzde 78 imiş. Şu an itibariyle bu son yapmış olduğumuz çalışmalarla Sakarya'daki 5 yaştaki okullaşma oranının yüzde 97'ye ulaşmış olduğunu görmekten büyük mutluluk duydum. Türkiye ortalaması şu anda yüzde 93 iken Sakarya bu ortalamanın çok üzerinde bir performans göstermiş. İnşallah, 21 yeni anaokuluyla sadece 5 yaştaki yüzde 100 hedefine ulaşmakla kalmayacağız 3 ve 4 yaştaki okullaşma oranları da çok daha hızlı şekilde artacak."
 

2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlıklarını 17 Haziran'da okullar kapandıktan bir hafta sonra başlattıklarını hatırlatan Özer, o tarihten bu yana okulların küçük onarımları, büyük onarımları, temizlik ve kırtasiye malzemesi, donatım ihtiyaçlarını karşılamak için tüm Bakanlık olarak sahada olduklarını ifade etti. 
 
Yeni eğitim yılı hazırları kapsamında Sakarya'daki okulların büyük onarımları için 80 milyon lira, temizlik ve kırtasiye masrafları için 50 milyon liralık bütçe verdiklerini kaydeden Bakan Özer, okullar açılırken tüm eksikliklerin giderilmiş olacağını belirtti.

 
Yardımcı kaynaklar illere gönderilmeye başladı

Her yıl öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılan ders kitaplarının illere ulaştığını ifade eden Özer, yardımcı kaynakların basımının da tamamlandığını duyurdu. Özer,

"2022-2023 eğitim öğretim yılının başlangıcında bir ilk yaşanacak. Sadece ders kitapları ücretsiz bir şekilde öğrencilerimizin sıralarında olmayacak. Aynı zamanda yardımcı kaynaklar da öğrencilerimizin kullanımına hazır bir şekilde masalarında ücretsiz olarak kendilerine teslim edilecek."