Milli Eğitim bakanı Mahmut Özer, bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerde yaklaşık 800 bin kız çocuğun örgün eğitimin dışında kaldığı yönünde iddialar olduğunu belirterek, bu iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi..

Bakan Özer, kız çocuklarının eğitime erişimlerinin önündeki antidemokratik uygulamaların kaldırılmasının yanı sıra sunulan imkanlarla eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranında kız çocuklarının erkek çocukları geçtiğine işaret etti.

ÖZER'DEN ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU AIKLAMASI

Öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimleri konusunu da her zaman desteklediklerini belirten Milli eğitim bakanı Mahmut Özer, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenlere özgü bir meslek kanununu çıkardıklarını söyledi.

Öğretmenlik Meslek kanunu'nun çıkarılmasının ardından bazı kesimler tarafından konunun manipüle edildiğini söyleyen bakan Özer, bu kanunun bir başlangıç olduğunu, yeni iyileştirmelerle çok daha güzel noktalara gelineceğini ifade etti.

- Katılımcılar eğitim politikalarına yönelik önerilerini aktardı

Toplantıda bakan Mahmut Özer, eğitimde fırsat eşitliği kapsamında okullar arası imkan farklıklarının azaltılması için yürütülen faaliyetleri ERG ( eğitim reformu girişi) üyeleri ve destekçileriyle paylaştı. Katılımcılar yürütülen eğitim politikalarına ilişkin görüş ve önerilerini dile getirdi.