Emekli, malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alanların 1 Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarlarının ödeneceği tarih geçtiğimiz günlerde belli olmuştu. Emeklilerin maaş farklarının yatacağı tarih, alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklandı. Bakanlık, maaş farklarının ödeneme tarihi için ocak ayının son günlerini işaret etti. alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre zam farkı 27 Ocak'ta ödenecek.
alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, harp ve vazife malullerinin 2021 yılı ek ödemeleri ile emekli sandığı kapsamındaki emekli, malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alanların 2022 yılı ocak ayı zam farklarının ödenmesi ile ilgili açıklama yaptı. alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'Buna göre, emekli, malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alanların 1 Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları 27 Ocak'ta ödenecek.ndan yapılan açıklamayla 27 Ocak tarihi işaret etti.

2021 Yılı Ek Ödemeleri ile 2022 Yılı Ocak Ayı Zam Farklarının Ödenmesine İlişkin Duyuru

https://www.csgb.gov.tr/duyurular/ ekranından yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklama ise

 

"5510 sayılı Kanunun 4/1-(c) (Emekli Sandığı) bendi kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan toplam 2.386.565 kişinin 1 Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları, aylık almakta oldukları banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına gönderilerek 27 Ocak 2022 tarihinde ödenecektir. Buna göre;

 

Aylıklarını her ay alanlara; Ocak ayı olmak üzere 1 aylık tutarında,

 

Aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan;

 

Grupta Kasım-Aralık-Ocak döneminde aylık alanlara; 1 aylık tutarında,

 

Grupta Aralık-Ocak-Şubat döneminde aylık alanlara; 2 aylık tutarında,

 

Grupta Ocak-Şubat-Mart döneminde aylık alanlara; 3 aylık tutarında,


aylık farkı tahakkuk ettirilmiştir. Toplam fark ödemesi tutarı 3.648.011.335,11 TL’dir.

5510 sayılı Kanunun 4/1-(a) (SSK) ve 4/1-(b) (BAĞKUR) bentleri kapsamında gelir ve aylık almakta olanların aylıkları zamlı olarak ödeme günlerinde ödenmeye başlanmıştır." denildi.