Bugün, 10 Temmuz 2025 Perşembe
  • BIST 100

    10325,76%1,56
  • DOLAR

    40,07% 0,07
  • EURO

    47,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    4277,07% 0,25
  • Ç. ALTIN

    6842,71% 0,31

BAE'nin Mısır'ın El-Ariş Limanı'ndaki yüzer hastanesinde Gazzelilerin tedavisine başlandı

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Mısır'ın kuzey doğusundaki El-Ariş Limanı'nda kurduğu yüzer hastane, İsrail'in Gazze Şeridi'nde yaklaşık 5 aydır devam eden saldırılarında yaralanan Filistinlilerin tedavisi için hizmete girdi.

Genel 26.02.2024 01:46:00 0
BAE

ABU DABİ (AA) - Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Mısır'ın kuzey doğusundaki El-Ariş Limanı'nda kurduğu yüzer hastane, İsrail'in Gazze Şeridi'nde yaklaşık 5 aydır devam eden saldırılarında yaralanan Filistinlilerin tedavisi için hizmete girdi.

BAE'nin resmi haber ajansı WAM'ın haberinde, BAE'nin Gazze halkına destek kapsamında El-Ariş Limanı'nda kurulan yüzer hastanesinin, 25 Şubat Pazar itibarıyla gerekli tıbbi desteği sağlamak üzere tedavi hizmetlerine ve Gazze Şeridi'nden yaralıları almaya başladığı bildirildi.

Haberde, hastanede ilk operasyonun yapıldığı bilgisi paylaşılarak, ameliyathane, bakım, radyoloji, laboratuvar, eczane ve tıbbi depoların yanı sıra yoğun bakım ünitelerine sahip 100 yatak kapasiteli yüzer hastanenin, çeşitli uzmanlık alanlarından 100 kişiden oluşan tıbbi ve idari personeliyle hizmet verdiği vurgulandı.

Hastanenin 3 Aralık 2023'te Gazze’de kurulan BAE Sahra Hastanesinin devamı niteliğinde olduğu belirtilen haberde, yüzer hastanede, acil tıbbi müdahale gerektiren durumlara ve kritik vakalara müdahale için helikopter pisti ve deniz botu bulunduğu kaydedildi.

- İsrail'in Gazze'yi işgalinde 7 Ekim sonrası

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 'Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme' gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı saldırı düzenledi.

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 660'ı çocuk, 8 bin 570'i kadın olmak üzere 29 bin 692 Filistinli öldürüldü, 69 bin 879 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 240'ı karadan işgal sürecinde olmak üzere 580 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan 'insani ara'da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 403 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana yaşanan çatışmalarda 212 Hizbullah mensubu, 11 Emel mensubu, 12 Filistin İslami Cihad Hareketi ve 12 Hamas Hareketi mensubunun yanı sıra 43 Lübnanlı sivil, 1'i asker 2 Lübnan güvenlik görevlisi, 6 İsrailli sivil ve 11 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Yorum

Okul Müdürü Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti, 3 Yaralı

Eğitim Gücü-Sen'den Hukuki Zafer: İcap Nöbeti Davasında Rehber Öğretmene Beraat Kararı!

Ücretli Öğretmenlerin Sayısı Mercek Altında! Yıllara Göre Değişim Tablosuyla İşte Çarpıcı Gerçekler!

Milli Eğitim Akademisi'nde Aday Öğretmenlerin Eğitim Ücretlerine Zam Yapıldı

Kıdem Tazminatında Yeni Dönem: Tavan Ücret 53 Bin TL’yi Aştı

İstifa ve Tayin Nedeniyle Ayrılan Öğretmenler İçin Yönetici Başvuruları ve Takvim Belli Oldu!

İlişik Kesme Sonrası Yolluk Süreci Netleşti: İşte Ödeme Takvimi

Müdür Yardımcısı Emine Erdoğan- Papa Görüşmesi Paylaşımı Sonrası Açığa Alındı

öğretmenlere yaz tatilinde müdür ve müdür yardımcısı olma fırsatı

2025 Uzaktan ve İkinci Öğretim Ücretleri ile Katkı Payları Resmi Gazete'de Yayımlandı

MEB'den Önemli Duyuru: Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Eğitimleri İçin Tarih Verildi!

Açık Lise Sınavlarında Görev Alan Öğretmenlere Ne Kadar Ödenecek? İşte Detaylı Ücret Tablosu!

Sağlıkta İstihdam Seferberliği: 18 Bin Kişilik Alım İçin Tarih Açıklandı

Öğretmenlere %20 Zam, 3.000 TL Ek Ödenek ve Yeni Sosyal Haklar Geliyor

Öğretmenlere Bölgeye Göre Ek Ödeme: Norm Fazlası Sorunu Tarih Oluyor

İletişim Başkanlığı'nda Kritik Atama! Burhanettin Duran Yeni Başkan Oldu!

Öğrencilere hem burs hem iş imkanı! Anlaşma sağlandı

LGS Tercih Sürecinde Görevli Öğretmenlere Zamlı Ek Ders Ücreti

Uzman Öğretmen Maaşları Netleşti: Temmuz Zammı Sonrası Yeni Rakamlar

Öğretmenlerin Yolluk Ücretleri Hesaplara Yatıyor: Temmuz Süreci Başladı

Zamlı Başöğretmen Maaşı Netleşti, İşte Yeni Rakam!

Öğretmenlerin Emeklilik Tablosu: Maaşlarda %40-50 Arası Azalma Öngörülüyor!

Okul Pansiyonlarında 'Kişiye Özel' Alan Dönemi Başlıyor!

Lise Eğitimi Süresi Kısaltılıyor mu? Bakan Tekin'den Flaş Açıklama!

Resmi Gazete'de Yayımlandı: Ortaokullarda Müdürlük Atamalarına Yeni Dönem

Sözleşmeli Memurların Maaşları Coştu! %15,57 Zamla Yeni Ücret Tavanları Belli Oldu!

2025 Tercih Kılavuzunda Sürpriz: 17 Yeni Bölüm Öğrenci Bekliyor

Temmuz Zammı Dul ve Yetimleri Sevindirdi: Hisse Oranlarına Göre Yeni Maaşlar Belli Oldu!

Uzman Öğretmen Maaşları Belli Oldu: Temmuz Zammı ile Yeni Tablolar

Öğretmenlere Temmuz Sürprizi: Zamlı Maaşlar ve 14 Günlük Farklar Belli Oldu

Yükleniyor

YAZARLAR