Anayasa Mahkemesine uzman öğretmenlik sınavının yürütmesinin durdurulması ve Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamındaki bazı maddelerin iptali ile ilgili ek talepler için dilekçe verildi.

Millet İttifakı’nın eğitim politikalarından sorumlu temsilcileri ile eğitim sendikaları temsilcileri, Anayasa Mahkemesi gündemindeki Öğretmenlik Meslek Kanunu için bir araya geldi. CHP İstanbul Milletvekili, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, yürürlüğün durdurulması ve iptali talebinde AYM’ye ek dilekçe verdiklerini belirterek “İptalini talep ettiğimiz maddelerden ayrı olarak özellikle yürürlüğün durdurulması kararının verilmesinin ne kadar meşru, haklı, gerekli bir istek olduğunu ve bunun ne denli ivedi bir karar süreci olması gerektiğini beyan eden bir ek başvuru ile AYM’nin bu süreci hızlandırmasının aciliyetini beyan ettik” açıklamasını yaptı.

Millet İttifakı’nın eğitim politikalarından sorumlu temsilcileri ve eğitim sendikaları temsilcileri bugün, Ankara Gölbaşı’nda bir araya gelerek Anayasa Mahkemesi tarafından esastan görüşülen Öğretmenlik Meslek Kanunu ve 19 Kasım’da yapılacak Uzman Öğretmenlik Sınavı’na dair görüş alışverişinde bulundu.

İYİ Parti Eğitim Politikaları Başkanı Sevinç Atabay, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı çıkan eğitim emekçilerinin ilk günden beri tek bir talepleri olduğunu belirterek; “Öğretmenler bize onurlu bir yaşam sağlayacak özlük haklarımızı verin diyor. Bundan farklı bir talep yok” dedi.  sevinç Atabay öğretmenlerin iyi bir meslek içi eğitim olduğunda zaten koşa koşa gideceklerini vurguladı.


CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, sendika temsilcileri ile toplantı öncesi şunları dile getirdi:

“BİZ 6 PARTİ BU KONUDA SİZİN SÖZÜNÜZÜ BİZİM EYLEMİMİZ HALİNE GETİRECEĞİZ”


“Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK), komisyonda görüşülürken oraya katılan tüm sendikalar, ‘3600 EK Gösterge dışında bu ÖMK değil, kabul etmiyoruz’ dediler. ÖMK Genel Kuruldan olduğu gibi geçince biz de Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) müracaatımızı yaptık. AYM, hızla esastan görüşülmeye başladı. AYM’nin eksiği var, üyesi en fazla olan 3 sendika diyor. Biz de üyesi olan değil bu alanda örgütlü olan sendikaların tamamının dinlenmesi lazım. AYM, bu talebi yerine getirmiyorsa bu 3 sendikanın bu alanda örgütlü olan tüm sendikaların ortaklaştığı görüşlerini alarak oraya taşımasını istiyoruz. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e de bir çağrı yapıyoruz. ‘Gel öğretmenleri dinle, o alanda örgütlü olan sendikalarla AYM’ye gitmeden görüşme yap. Bu görüşmelerle edindiğin bilgilerle AYM’ye git.  Öğretmenleri mutlu etmeyecek hiçbir yasa hayatta karşılığını bulmaz. CHP olacak davacı olduğumuz için dün AYM’ye ek bir dilekçeyi İbrahim Kaboğlu teslim etti. Biz 6 parti bu konuda sizin sözünüzü bizim eylemimiz haline getireceğiz. Eğitimcileri dinlemeden eğitimciler adına söz söylemek bizim usulümüzde yok.”


CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu da Anayasa Mahkemesi AYM’ye sundukları ek dilekçeye dair şu bilgileri verdi:

“AYM’NİN BU SÜRECİ HIZLANDIRMASININ ACİLİYETİNİ BEYAN ETTİK”

“Dün itibariyle AYM’ye ek dilekçe verdik, bu istisnai bir durumdur, nasıl ki AYM’nin ilgilileri dinlemesi çok istisnai bir durumsa, bunu yeni bir olgu olarak kabul ettik. Biz de iptalini talep ettiğimiz maddelerden ayrı olarak özellikle yürürlüğün durdurulması kararının verilmesinin ne kadar meşru, haklı, gerekli bir istek olduğunu ve bunun ne denli ivedi bir karar süreci olması gerektiğini beyan eden bir ek başvuru ile AYM’nin bu süreci hızlandırmasının aciliyetini beyan ettik.”