Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı protokolle faaliyete geçirmiş olduğu proje ile 5000 öğretmenine “Hızlı Okuma Ve Anlama Teknikleri” hediye etti.

ÖĞRETMENLERİMİZ ANLAYARAK HIZLI OKUYACAK
Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve 360 Eğitim Firması’nın ortak projesi ‘Aydın Okuyor’ 360 Hızlı Okuma yapay zekâ yazılımının ilk adımı bugün İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda atıldı.

Öğretmenlerimizin okuma becerilerine büyük katkı sağlayacak, Türkiye Hızlı Okuma Şampiyonu Cahit ŞİMŞEK tarafından hazırlanan 360 Hızlı Okuma projesinin başlangıcı bugün yapıldı. 360 Hızlı Okuma, öğretmenlerimizin hızlı okuma, anlama ve odaklanmalarını sağlayan yapay zekâ destekli, etkileşimli, çevrimiçi bir sistemdir. 5000 öğretmenimize hediye edilmiş sistemde, kendilerine özel tanımlanan kullanıcı adları ve şifreleri ile girebilecekleri bir platformdan hizmet verilecek. Sisteme girişler www.360hizliokuma.com linkinden yapılabilecek.

5.000 öğretmenimizin yer alacağı proje kapsamında, bugün sistemine ilk girişler gerçekleştirildi. Öğretmenlerimizin  “Aydın Okuyor” Projesi ile hem kitap okuma becerilerinde bir gelişim sağlanması hem bu beceriyi öğrencilerine aktarması hem de okuma konusunda Türkiye’de bir farklılık oluşturmaları hedefleniyor.


    İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Seyfullah OKUMUŞ, “Öğretmenlerimizin, Covid 19 sonrası dikkat eksikliğini gidermek ve okumaya odaklanmalarını sağlamak, okuma ile ilgili sorunlarını gidermek, eğitimi ve öğretimi keyifli ve eğlenceli hale getirmelerini sağlamak adına bütün bunları kapsayan programı Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 360 Eğitim Firması ile beraber uygulamaya başladık. Türkiye Hızlı Okuma Şampiyonu Cahit ŞİMŞEK’in bilgi ve tecrübesinden faydalanarak daha hızlı okuyup, daha çok öğreneceğiz” dedi.

Cahit ŞİMŞEK tarafından geliştirilen “360 Hızlı Okuma" yazılımı İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen protokolle öğretmenlerimizin hizmetine sunuldu. Cahit ŞİMŞEK, “Proje Aydın’da görevli 5000 öğretmenimizin mesleki ve kişisel gelişimlerine büyük katkı sağlayacaktır. Öğretmenlerimizin çağın gereklerine uygun yöntem ve tekniklere yönelik eğitimler alması, özellikle Covid 19 sonrası daha büyük önem arz etmektedir. Aydın İl Milli Eğitim Müdürümüz Seyfullah OKUMUŞ’un büyük gayret ve çabaları sonucuyla 5000 öğretmenimize hediye ettiğimiz 360 Hızlı Okuma yazılımımız öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Projemizin ilimize başarılar getirmesi ve Türkiye çapında örnek teşkil etmesi temennimizdir.