Her yıl Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Şube Müdürleri Bakanlık tarafından rotasyona tabi tutulurken tanıdıkları ve dostları olan bazı şube müdürlerine ise rotasyon kelimesi sadece laftan ibaret kalıyor. Resmiyette rotasyona tabi olan ama yerelde ise valilik oluru ile Bakanlığın Şube Müdürü Rotasyon uygulamasının devre dışı bırakıldığı haberlerden sonuncusu Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğünden geldi.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde normalde 10 şube müdürü kadrosu bulunurken rotasyona tabi şube müdürüne yer açabilmek adına norm fazlası olacak şekilde 11. şube müdürü olarak çalıştırılmaktadır.

Yüzlerce şube müdürü rotasyon dolayısıyla mevcut görev yerlerinden binlerce kilometre uzaklıktaki yerlere gitmek zorunda kalırken bazı şube müdürleri kurduğu ilişkiler sayesinde mevcut odasından bir adım öteye bile gitmekten muaf olabiliyor.

Normalde rotasyona tabi olmasına rağmen bir saniye bile odasını boşaltmadan rotasyonla atandığı ilçeye gitmeyen şube müdürü için Bakanlığın tüm Türkiyede uyguladığı şube müdürü rotasyonu Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş geldiğinden beri yıllardır valilik oluru görevlendirmeler ile devre dışı bırakılmaktadır.

En önemli özellikleri arasında günlük hayatta ve mesai saatleri dışında Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş ile yakın arkadaş olması ve neredeyse yedikleri içtikleri ayrı gitmemesi olarak gösterilen şube müdürünün rotasyondan muaf tutulması adına neden Bakanlık ile çelişecek kadar yerelde uygulamaya imza atıldığı konusunda kimsenin bilgisi yok. Ayrıca iddiaların odağındaki şube müdürü valilik makamı dahil üstleri ile güzel ilişkiler yürüterek kendisi ile ilgili tasarrufların her zaman kendi lehine olmasını sağladığı iddia edilmektedir.

Aydın valisinin valilik olurları ile şube müdürü için norm fazlası olacak şekilde olur verildiğinden  haberi var mı bilinmez ama bu yapılan olurlar ile Bakanlığın Şube Müdürlerine uyguladığı Rotasyon yerelde valilik eliyle bertaraf edilmiş oluyor, üstelik 10 şube müdürü kadrosu olan Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 11. Şube müdürü çalıştırılması olarak.