Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim alanında üstlenmiş olduğu misyonun yanı sıra yerelde yaptığı çalışmalar ve projeleri ile bulunmuş olduğu İl’in doğa zenginliklerine kayıtsız kalmayarak sahip çıkıyor. Aynı zamanda da Ülkemizde ve tüm Dünya’da kendisini bir hayli hissettiren iklim değişikliği konusunun çözümüne çok önemli katkılarda bulunuyor.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü,  hazırlamış olduğu iki TÜBİTAK 4004 projesi ile bir yandan Dünya’da sadece Aydın İlinde yetişen ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan bitkilerinin korunup ortak farkındalık bilincinin oluşmasına katkı sağladığı gibi bir yandan da Ülkemizi ve Dünyamızı etkisi altına alan iklim değişikliklerine dikkat çeken çalışmalara imza atıyor. Diğer taraftan da projeler kapsamında yaptıkları birbirinden güzel etkinlik, gezi ve çalışmalarla projede yer alan öğrencilerin eğlenerek güzel vakit geçirmelerini sağlıyorlar.

Sadece Aydın’ın Kuşadası İlçesinde Yetişen ve Kanser alışmalarında da Kullanılmasıyla Dünya’da ok Önemli Bir Yere Sahip Tüllüşah Bitkisi maalesef nesli tükenme tehlikesi olan bitkiler arasında yer alıyor. Bu yüzden Tüllüşah bitkisi ile ilgili yapılan ve yapılacak olan her türlü çalışma ve proje de haliyle bir hayli önem teşkil ediyor. Bu düstur ile yola çıkan ve sadece eğitim alanı ile değil her alanda yaptığı çalışmalar ile öne çıkan Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, hazırladığı ve  TÜBİTAK 4004 Doğa ve Bilim Okulları Destek Programı kapsamında desteklenen  "Zenginliğe Farklı Bir Bakış: Endemik Bitkilerimiz ve Tüllüşah' ın Hikâyesi" isimli projesi ile Tüllüşah Bitkisinin yeniden yeşermesine, korunmasına ve ortak bilincin gelişerek hem öğrenciler arasında hemde toplumca farkındalığın en üst seviyeye çıkmasına katkı sunuyor.


TÜBİTAK 4004 Doğa ve Bilim Okulları Destek Programı kapsamında desteklenen Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir diğer projesi ise “İklim Değişikliğinde 1.5 Derece: Küçük Değişimler- Büyük Farklar” projesiyle öğrencilerle beraber yaptıkları gezi, etkinlik ve faaliyetler ile Ülkemizi ve Dünyamızı yakından etkileyen iklim değişikliği konusunda öğrencilerin ülkemize ve dünyamıza katkıda bulunacak birer iklim elçileri olmaları yolunda adımlar atılıyor.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi sitesinden aldığımız Projeler ile ilgili detaylar şöyle:


TÜBİTAK 4004 DOĞA VE BİLİM OKULLARI PROJEMİZ "TÜLLÜŞAH'IN HİKÂYESİ" DOLU DOLU DEVAM EDİYOR

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ve Müdürlüğümüz tarafından ortak yürütülen, TÜBİTAK 4004 Doğa ve Bilim Okulları Destek Programı kapsamında desteklenen "Zenginliğe Farklı Bir Bakış: Endemik Bitkilerimiz ve Tüllüşah' ın Hikâyesi" isimli projemiz birbirinden güzel ikinci hafta etkinlikleri ile dolu dolu geçmeye devam ediyor.
TÜBİTAK 4004 DOĞA VE BİLİM OKULLARI PROJEMİZ "TÜLLÜŞAH'IN HİKÂYESİ" projemiz kapsamındaki hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerden oluşan eğitimlerimize dönük 30 etkinliğin ilk haftası tamamlandı ve projemizin ikinci haftası İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Seyfullah OKUMUŞ'un katılımı ile başladı.
Proje kapsamında, biyolojik zenginliğimizin önemli bir bölümünü oluşturan endemik bitkilerimiz ve Aydın'ın simge bitkilerinden biri olan ve Dünya ile Ülkemiz açısından çok önemli bir yere sahip  TÜLÜŞAH (Tüllüşah, Aydın Gaşağı) bitkisi tanıtılıyor.

Kaynak : http://aydin.meb.gov.tr/www/tubitak-4004-doga-ve-bilim-okullari-projemiz-tullusahin-hikyesi-dolu-dolu-devam-ediyor/icerik/2658



İklim Değişikliğinde 1.5 Derece: Küçük Değişimler- Büyük Farklar TÜBİTAK 4004 Projesi Başladı

Müdürlüğümüz tarafından hazırlanmış olan ve TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan ''İklim Değişikliğinde 1.5 Derece: Küçük Değişimler- Büyük Farklar'' isimli projemiz Müdürlüğümüz bahçesinde yapılan kayıt işlemleri ile birlikte başladı.
 
İl Müdürümüz Sayın Seyfullah OKUMUŞ ve Proje Yürütücüleri ile kıymetli öğrencilerimizin katılımları ile başlayan projemizin ilk günündeki etkinlikler Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi Tabiat Eğitim Merkezinde düzenlenecek olup diğer günlerde ise İklim değişikliği konusunda Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, Bafa Gölü Tabiat Parkı, Vodafone Akıllı Köy, Rüzgâr ve Güneş Enerji Santraline geziler ve çocukların eğlenerek öğrenecekleri etkinlikler ile dolu dizgin devam edecek.
 
 Ülkemizi ve dünyamızı yakından etkileyen iklim değişikliği konusunda beş gün sürecek olan projemize katılan öğrencilerimizin ülkemize ve dünyamıza katkıda bulunacak birer iklim elçisi olmaları bekleniyor.
 
Projemiz hakkında detaylı bilgi için www.birbucukderece.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak : http://aydin.meb.gov.tr/www/iklim-degisikliginde-15-derece-kucuk-degisimler-buyuk-farklar-tubitak-4004-projesi-basladi/icerik/2657