Bugün, 2 Haziran 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    9019,57%-1,65
  • DOLAR

    39,23% 0,05
  • EURO

    44,47% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4151,00% 0,08
  • Ç. ALTIN

    6623,72% 0,00

Avusturya’da İsrail’in Gazze’deki saldırılarının sonlandırılması için gösteriler düzenlendi

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Gazze Şeridi'nde 9 binden fazla Filistinlinin ölümüne yol açan İsrail saldırılarının sonlandırılması için iki farklı noktada gösteri düzenlendi.

Genel 5.11.2023 00:00:00 0
Avusturya’da İsrail’in Gazze’deki saldırılarının sonlandırılması için gösteriler düzenlendi

VİYANA (AA) - Avusturya’nın başkenti Viyana’da Gazze Şeridi'nde 9 binden fazla Filistinlinin ölümüne yol açan İsrail saldırılarının sonlandırılması için iki farklı noktada gösteri düzenlendi.

Viyana’da İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla 3 farklı gösteri planlandı. 15’inci bölgede yapılması öngörülen eylem polis tarafından yasaklanırken 6 gösterici gözaltına alındı.

Buna karşın şehrin önemli noktalarından İnsan Hakları Meydanı ve tarihi Aziz Stefan Katedrali önünde iki farklı İsrail karşıtı gösteri düzenlendi.

Gösterileri düzenleyen organizatörler, 'Nehirden denize kadar Filistin özgür olacak' sloganının atılması durumunda polisin gösterileri iptal edeceği uyarısını yaptı.

Gösterilerde, Filistin bayraklarının yanı sıra 'Özgür Filistin', 'İsrail öldürüyor, AB finanse ediyor' yazılı pankartlar açan göstericiler, İsrail’in saldırılarının sonlandırılması için hemen ateşkes sağlanması çağrısında bulundu.

Avusturyalı aktivist Michael Pröbsting, AA muhabirine, Viyana’nın 15’inci bölgesinde düzenlenmesi planlanan 'Gazze’de hemen ateşkes' isimli gösterinin polis tarafından yasaklanmasının demokratik bir hak olan düşünce özgürlüğüne yönelik büyük bir baskı olduğunu ifade etti.

- 'İsrail, Gazze'de her şeyi yok ediyor'

Pröbsting, 'İsrail’in Gazze’de sonlandırmak istemediği katliamlar nedeniyle dünyanın büyük bir kısmı öfkeli ve dehşet içerisinde. Her şey yok ediliyor. Hastaneler, kiliseler, camiler yerle bir ediliyor. Yalnız bu son 3 haftada yaklaşık 10 bin kişi katledildi.' dedi.

Yaşananlara rağmen bazı ülkelerin İsrail’i koşulsuz desteklediklerini kaydeden Pröbsting, 'Avusturya’da hükümet koşulsuz bir şekilde İsrail’in devlet terörünün yanında yer alıyor. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli husus iktidar, Avusturyalıları temsil etmiyor. Bizim gibi toplumun büyük bir kısmı, bu katliamlara karşı çıkıyor ve ateşkes sağlanmasını istiyor.' görüşünü paylaştı.

- 'Sivillere saldırılması savaş suçudur'

Komünist oluşum Der Funke yazarlarından Markus Flo da baskı altına alınmak istenen Filistinlilere destek olmak amacıyla gösterilere katıldığını belirterek, 'Sivillere saldırılması savaş suçudur. Ancak burada neredeyse hiç kimse bunu açık bir şekilde dile getirmiyor. Bu bir iki yüzlülük. Baskı uygulayanın yanında yer alınıyor.' şeklinde konuştu.

- İsrail'in Gazze'ye saldırılarında son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in 'Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315’i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre 31 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda ölen asker sayısı 25’e yükselirken, Kassam Tugayları'nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeria’da da bir İsrail askeri öldü.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarda 3 bin 900'ü çocuk, 2 bin 509’u kadın olmak üzere 9 bin 500 Filistinli öldürüldü, en az 24 bin kişi yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 144 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini, Nasr Çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayı'na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 58 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Yorum

Karne Sevinci Katlanıyor: Başarılı Öğrencilere Tam 13.262 TL Nakit Destek!

MEB Zümre Başkanlığı Atamalarında Büyük Usulsüzlükler Tespit Etti: Soruşturma Yolda!

MEB'den Öğretmenlere Sene Sonu Evrak Uyarısı! İşte Teslim Edilecek Listeler

Disiplin Cezası Alan Öğretmenlere Kötü Haber: Uzman ve Başöğretmenlik Yolu Kapandı!

Okulların tatil olacağı tarih açıklandı! En yetkili ağızdan okulların tatil tarihine ilişkin o açıklama

Tatil okullara 2,5 gün yansıyacak, öğrenciler tatilden 2 buçuk gün yararlanacak

Memura 3600 Ek Gösterge, YHS'ye Kadro ve Memur Maaşları İçin Yalçın’dan Açıklama

2025 Yılında Ücretli Öğretmen Maaşları Güncellendi: İşte Yeni Zamlı Tarifeler ve Detaylar!

Filistin konuşması yapan öğrenciye mezuniyet yasağı!

Ücretli Öğretmenlerin Mayıs Ayı Ek Ders Ücretleri Belli Oldu!

2025 Yılı Öğretmen Zamlı Ek Ders Ücretleri Belli Oldu! Gece Gündüz DYK

Emeklilere 22.000 TL bayram ikramiyesi teklifi

Memur maaşına %5 üzeri zam farkı kesinleşti! Memurlar ne kadar zam alacak? Meslek meslek zamlı memur maaşları

Fenerbahçe’den Süper Genç Transfer! 16 Yaşındaki Amara Diouf Süper Lig'de!

Öğretmenler İçin Yaz Tatilinde Ek Ders Fırsatı! Kimler Başvurabilir?

Son Dakika: İstanbul'un Mayıs Enflasyonu Netleşti! İTO Rakamları Piyasalarda Yankı Uyandırdı

Devamsızlık Affı Bekleniyor mu? Milyonlarca Öğrencinin Gözü MEB’den Gelecek Açıklamada!

Okullara tatil açıklaması! Tatil kaç gün oldu? Bakan Yusuf Tekin açıkladı

Okul müdürü milli eğitim müdürü olarak atandı

Ticaret Bakanlığı'ndan Sahte Medyum ve Reklamlara Dev Ceza Yağdı!

Öğretmen Olmak Bir Onur! Bilal Erdoğan’dan Öğretmenlik Mesleğine Vurgu

Takdir ve Teşekkür Belgesinde 5 Gün Devamsızlık Kriteri Var mı? MEB’den Resmi Açıklama

Öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin ek ders ücreti ödemeleri için MEB’den talimat

Uzman Öğretmen Maaşlarına ve Ek Ders Ücretlerine Yeni Zam Geliyor

10. Yargı Paketi Bayramdan Önce Çıkarsa 22 Bin Mahkûm Tahliye Edilecek!

Ek Ders Ücretlerinde Yeni Dönem! Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Farkları

Öğretmenlere Ek İş Yasağı! Kınama ve Aylıktan Kesme Cezası Gündemde

Ek Ders Ücretleri İçin Kötü Haber! Ödemeler Neden Gecikecek?

2025 Sözleşmeli Öğretmen Maaşları Güncellendi! İşte Zamlı Tutarlar

Memurlar için kritik şart değişikliği! Yeni şartlar ve fırsatlar getirildi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1

YAZARLAR