Atanamayan öğretmenler çok zor şartlar altında tamamladıkları eğitiminin karşılığını almak istiyor ancak alamıyorlar. Aldıkları eğitim sonunda kendi öğrencileriyle kavuşmayı beklerken bir yandan da geçimlerini sağlamak için başka işlerde çalışmak zorunda kalıyorlar. Tek istedikleri ise aldıkları eğitimin karşılığı olan öğrencilerine kavuşmak.

Bakan Özer'in Hatay  ziyaretleri kapsamında atanamayan bir öğretmen Mahmut Özer'e derdini anlatırken, Mahmut Özer'in öğretmeni dinlerken jest ve mimikleri dikkat çekti. 

Bakan Mahmut Özer'in şehir merkezindeki ziyaretleri sırasında atanamayan bir öğretmen 100. yılda 100 bin atama isteğini dile getirerek Bakan Özer'e çiçek vermek istedi fakat Bakan Özer uzatılan çiçeği kabul etmedi.

Atanamayan ve derdini anlatmak isteyen öğretmenin çiçeğini ise Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer değil, bir başkası aldı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, hem temel atma  töreni hemde bir takım ziyaretler için Hatay'a gitti. Hatay'da ziyaretler ve eğitim değerlendirme toplantısının ardından Kırıkhan'da yapılacak olan Fen Lisesi'nin Temel Atma Törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, daha sonra İskenderun'da İl Milli Eğitim, İlçe Müdürleri ve Resmi Okul Müdürleri İle birlikte 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.