İSTANBUL Otomotiv sektörü tedarikçilerinden Assan Hanil ile Uludağ Üniversitesi iş birliği protokolü imzaladı.

Assan Hanil'den yapılan açıklamaya göre, Kibar Grubu bünyesinde faaliyet gösteren otomotiv tedarik sektörü üreticisi Assan Hanil ile Uludağ Üniversitesi, üniversite ve sanayi iş birlikleri için örnek teşkil edecek bir protokole imza attı.

İş birliğinin imza töreni Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Assan Hanil Genel Müdürü Atacan Güner’in katılımı ile gerçekleşti.

İş birliği kapsamında otomotiv endüstrisinde araç hafifletme çözümlerinin artırılması, yeni uygulama alanlarının keşfedilmesi, kompozit malzemelerin geliştirilmesi, 3D yazıcılar ile seri üretime yönelik metot ve teknolojilerin geliştirilmesi, elektrifikasyon uygulama alanlarının farklılaştırılmasına yönelik ortak projeler üretilmesi amaçlanıyor.

Öte yandan Assan Hanil yöneticileri de sektördeki deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak gençlerin eğitimine destek olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Assan Hanil Genel Müdürü Atacan Güner, üniversite ve sanayi iş birliklerini her iki taraf olduğu kadar sektör için de oldukça kıymetli bulduklarını ve bu alana özen gösterdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Uludağ Üniversitesi gibi ülkemizin köklü bir üniversitesi ile anlamlı bir iş birliğine imza atmış olmaktan son derece mutluyuz. 2010 yılından beri son derece donanımlı bir AR-GE Merkezi’ne sahibiz. Kendi teknolojisini üreten bir şirket haline geldik. Bursa Uludağ Üniversitesi ile ilk kez bir iş birliği protokolü yapacağız. Bizleri bu sürece dahil eden üniversite yöneticilerine teşekkür ediyor, birlikte kıymetli projelere imza atacağımıza inanıyoruz. İş birliğimizin herkes için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ise bilgi ve donanımlarını iş dünyası ile paylaşmak istediklerini aktararak, “Bilime, AR-GE’ye ve yeniliğe açık firmalar ile yoğun görüşmeler yapıyoruz. Gelişim tabii ki bir günde olmuyor. Karşılıklı tanışma, fikirleri anlatma ve ortak bir çalışma ortamı oluşturmaya gayret ediyoruz. Verilen emeklerin karşılığını da hayata geçen ve başarılı olan projeler ile almaya başladık.

Sanayicilerimizle her anlamda aynı havayı solumaya çalışıyoruz. Ortak projeler için ciddi miktarda destekler ayırıyoruz. Bir arada olmak, ortak bir hedef doğrultusunda çalışmak için adımlar atmak gerek üniversitemizi gerekse de iş dünyası temsilcilerini güçlendiriyor.” ifadelerini kullandı.