Aşk ve Gurur filminin özeti, konusu, hangi kitaptan alındığı ve oyuncuları ile ilgili detaylar haberimizde.
Jane Austen'ın Aşk ve Gurur kitabından uyarlanan film 2005 yapımı romantik/dram türünde. Başrollerinde Keira Knightley, Matthew Macfadyen, Rosamund Pike, Simon Woods yer alıyor. 5 kız kardeş olan aile de kasaba da düzenlenen balolara katılan kızlar kendilerine eş bulmaya çalışır.


Anneleri ise kızlarını bir an önce evlendirmek ister. Kardeşlerden Jane oldukça duygusal, Mary ise kitap okumaya çok düşkündür.
Düzenlene bir baloya gittiklerinde oldukça zengin biri olan Bingley ve Darcy'de oradadır. Bingley, ablası ve arkadaşı Darcy biri iş için oraya gelmişlerdir. Bingley, Jane'e aşık olur ve baloda dans ederler. 
Arkadaşı Darcy ise Elizabeth'e çok ukala ve kibirli gelmiştir. Balodan döndüklerinde Bingley'in Jane'e kesin aşık olduğunu düşünürler.
Bingley ve ablası onu yemeğe davet eder. Annesi Jane'i hasta olup orada bir süre konaklaması için yürüyerek yollar. Yağmura yakalanan Jane hastalanır ve bir süre Bingley'İn evinde kalır. Onu merak eden Elizabeth ise peşinden gider. Geri döndükten sonra Bingley'den mektup gelir ve oradan gittiklerini haberini verir.
Akrabaları Collins ise onlara geleceğini haber verir. Oturdukları evin varisi Collins'tir. O yüzden anneleri kızını istemesi durumunda kabul etme kararı vermiştir. Collins, Elizabeth'i sevdiğini söylese de Elizabeth kabul etmez. Collins kasabadaki başka bir kızla evlenir.
Jane ise Bingley'in gidişine çok üzülmüştür bu yüzden teyzesinin yanına gider. Elizabeth ise Colinslerin yanına gider. Orada Darcy ile karşılaşır. 
Ablası ve Bingley'i onun ayurduğını öğrenir. Darcy, Elizabeth'e onu sevdiğini söyler. Elizabeth, Jane ile Bingley'i ayırdığı için kötü bir insan olduğunu söyler.

Ama zamanla Darcy'nin ne kadar iyi bir insan olduğunu anlar ve onun için yaptıklarını öğrenir. Bingley'de geri dönmüş ve Jane'e evlenme teklifi etmiştir. Darcy'de aynı teklifini yineler. Elizabeth kabul eder ve babalarına bu durumu açarlar.