Covid-19 aşı randevuları açıldı. Koronavirüsle mücadele kapsamında yeniden aşı yapılmasını sağlayacak olan Hatırlarma Dozu aşıları için sistem üzerinden randevu başvuruları başladı. Son günlerde hızla artan Koronavirüs pozitif vakaları sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 'hatırlatma dozu' uyarısının ardından aşı randevuları yeniden açıldı. Son aşısının üzerinden 6 ay geçenler hatırlatma dozunu yaptırabilecek.

Hatırlatma dozu için E-nabız sistemine tanımlananlar bugünden itibaren randevu alabilecek. Hatırlatma dozu 3 doz Biontech aşısı olanlar için bu 4'üncü doz olacak. 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile riskli gruplarda olanlar için bu 6'ncı doz aşı olacak.

Hatırlatma dozu için Biontech, Sinovac veya Turkovac aşılarından biri tercih edilebilecek.

Bakan Koca mesajlarında şu ifadelere yer verdi ;

"Kıymetli vatandaşlarım, Covid yeniden gündeme gelmeye başladı. Omicron varyantına bağlı vakalar, başka ülkelerde olduğu gibi bizde de artış gösteriyor. Sorunu alt etmekte tecrübe sahibiyiz. Son dozun üzerinden 6 ay geçtiğinde aşının etkisi azalmaktadır. Bu süre dolmuşsa, yeniden aşı olunması önem arz ediyor. Buna bizim verdiğimiz önemi siz de verin. 50 yaş üstüyle risk grubundakilerin, son aşıları üzerinden 6 ay geçmişse, hatırlatma dozu aşılarını olmalarını ısrarla öneriyoruz. Bu grubun, temasın artacağı bayram günlerinden başlayarak kendilerini bilhassa koruması gerekmektedir. Maskeyi zaruri kılan durumları hepimiz biliyoruz."

Sağlık Bakanı Koca'nın çağrısının ardından Eskişehir'deki hastanelerde yoğunluk oluştu. Randevu alıp Yunus Emre Devlet Hastanesine gelenler, aşı merkezinin önünde kuyruklar oluşmasına neden oldu. MHRS sistemi üzerinden kontrolleri sağlanan kişiler, 4'üncü doz aşılarını oldu. 'Hatırlatma dozu' sisteminin açılması ile birlikte bugün 1000 kişinin randevu alıp aşı olduğu belirtildi.

Sağlık Bakanlığı'nın çağrısının ardından hemen randevu alıp, geldiğini belirten Ece Canpolat,

"Aşıların, hastalığın korunmasında önemli olduğunu düşünüyorum. Herkese de aşılarını olmasını tavsiye ediyorum. Bugün 4'üncü dozumu oldum. Vakaların son günlerde artış göstermesinden dolayı endişe ettim ve o yüzden gelip, aşımı yaptırdım" dedi.

AŞIYA RAĞBET OLDUĞUNU GÖSTERİYOR'


İbrahim Türk de 4'üncü doz aşısını olduğunu belirterek,

"Sağlık Bakanlığı'nın hatırlatma dozu çağrısı üzerine dün randevumu aldım. Biraz sıra var ancak yapacak bir şey yok. Bu kuyruk normal, aşıya rağbet olduğunu gösteriyor. Aşı olmamız önemli. Herkese buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Daha kötü olaylar olmaması için herkes aşı olmalı" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, son dönemde vaka artışı görülen Eskişehir'de en az iki doz aşı olanların nüfusa oranı yüzde 86,2 oldu.

BAŞKENTTE DE HASTANELERDE YOĞUNLUK OLUŞTU
Ankara Şehir Hastanesi'nin aşı polikliniğinde hatırlatma dozu koronavirüs aşıları için vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Sıraya girenler BioNTech, Sinovac ve Turkovac aşılarından istedikleri aşıyı yaptırdı.