Asgari ücret zammı şimdiden gündeme gelmeye başladı. Henüz Temmuz ayında zamlanan asgari ücretin yılbaşında bir kez daha %50 oranında artırılacağı iddia edildi.

CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili ve Korkusuz gazetesi yazarı gazeteci Barış Yarkadaş, asgari ücretzammı ile ilgili dikkat çeken bir yorumda bulundu. Eski vekil Yarkadaş, şunları söyleedi.

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 50 ZAM

'İktidar belli ki yılbaşında asgari ücrete seçim de geldiği için yüzde 50’ye yakın bir zam yapacak.' iddiasında bulundu.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan gazeteciler Hacı Yakışıklı, Gürkan Hacır, Barış Yarkadaş ve Kamuoyu Araştırmacısı İhsan Aktaş; TV100 televizyonunda Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programına konuk oldular. Konu asgari ücrete gelince çok çarpıcı iddia Yarkadaş'tan geldi.
Gündem maddelerinden biri olan ekonominin konuşulduğu bölümde Barış Yarkadaş, asgari ücretle ilgili çok konuşulacak bir açıklamaya imza attı.

2023 ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM GELECEK

Yarkadaş, konuyla ilgili şunları söyledi;
''İktidar belli ki yılbaşında asgari ücrete seçim de geldiği için %50’ye yakın bir zam yapacak. O yüzden (MB enflasyon tahmini) %60’ta sabitlediler ama %60 hedefini tutturabilmeleri mümkün değil."