Yaz aylarının gelmesi ile birlikte orman yangınları haberleri de gelmeye başladı. Marmaris'te başlayan yangın büyüyerek devam ederken çevre belediyeler gibi Antalya Bütükşehir Belediyesi de imdada yetişmek için harekete geçti.

Marmaris orman yangınına Antalya Büyükşehir Belediyesinden büyük destek. Marmaris'te çıkan ve büyüyen orman yangını felaketinde yangını söndürmek maksadıyla Antalya Belediyesinden büyük yardım.

Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı tarafından, Muğla'ya bağlı Marmaris ilçesinde Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkiinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ederek yangını söndürmek amacıyla görevlendirilen 4 ildeki ekiplerden biri olan Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi çalışmalara başladı. Yangının hemen ardından söndürme çalışmalarına destek vermek üzere yola çıkan söndürme ekibi, yangın bölgesine varır varmaz çalışmaya başladı.


Marmaris'te Söndürme soğutma çalışmalarına destek
Rüzgârın etkisiyle kısa sürede büyüyerek yayılan yangında, Marmaris Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkiindeki çalışmalara katılan Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri söndürme ve soğutma çalışmalarında görev alıyor. Büyükşehir Belediyesi’ne ait arozözler de Dalaman havaalanında helikopterlere su takviyesi yapıyor. Büyükşehir Belediyesi dozeri ise yangın bölgesinde şerit açma çalışması yapıyor.