Bugün, 29 Mayıs 2025 Perşembe
  • BIST 100

    9177,7%-0,39
  • DOLAR

    39,10% 0,03
  • EURO

    44,05% -0,18
  • GRAM ALTIN

    4121,42% -0,19
  • Ç. ALTIN

    6654,77% 0,00

Ankara'da Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı yapıldı

- İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy: - 'Seçim günü emniyetimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz, güvenlik korucularımız ve geçici güvenlik korucularımızla toplam 601 bin 250 personelimiz görevlerinin başında olacaktır' - 'Seçi

Genel 13.03.2023 16:31:58 0
Ankara

ANKARA (AA) - İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, seçim günü emniyet, jandarma, sahil güvenlik, güvenlik korucusu ve geçici güvenlik korucusu 601 bin 250 personelin görevleri başında olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle düzenlenen Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı Gölbaşı Vilayetler Evi'nde gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan Ersoy, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve milletvekili genel seçimlerinde vatandaşların özgür iradelerinin sandığa yansıması, seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesi amacıyla bir araya geldiklerini ifade etti.

Seçimlerin Türkiye'de olduğu kadar yurt dışından da yakından takip edildiğini belirten Ersoy, daha önceki seçimlerde elde ettikleri tecrübeden istifade ederek bu seçimlerde de büyük bir dikkat ve özenle sorumluluklarını yerine getireceklerini dile getirdi.

Bakanlık olarak seçim güvenliğini, kampanya ve propaganda, seçim günü oy verme ve seçim sonrası olmak üzere 3 başlık altında planladıklarını anlatan Ersoy, oy verme günü öncesi tedbirlerin miting ve toplanma alanları, stant kurulması ve broşür dağıtılması ile seçim döneminin ramazana denk gelmesi nedeniyle iftar ve sahur programlarını kapsadığını kaydetti.

Ayrıca dijital ortamdaki güvenliği sağlamak amacıyla da ilgili birimlerin sürekli görevde olacağını ifade eden Ersoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Burada dikkat edeceğimiz en önemli konu güvenlik gerekçesiyle ifade özgürlüğünün önüne geçmemektir. O kadar önemli bir seçimde esas olan özgürlüğü temin etmektir. Güvenlik, özgür bir ifade ve tercih ortamını sağlamak için vardır. Bu itibarla bizim temel sorumluluğumuz, birilerinin başkalarının özgürlük alanına müdahil olamayacağı, tercihlerin de özgürce yapılabileceği ve ifade edilebileceği güvenli bir ortamı tesis etmektir. Kampanya döneminde basına açık ve kapalı toplantılarda güvenlik tedbirlerini alırken bir üçüncü gözü mutlaka kullanacağız. Yani, alınan tedbirleri dışardan izleyecek, kontrol edecek bir mekanizma da oluşturacağız.

Seçim kampanyalarında 18 yaşında küçüklere seçim broşürü, seçim materyali, afiş dağıttırılmasına izin vermeyeceğiz. Takdir edersiniz ki bu çalışmalarda kişiler bazen aşırı tepkiler gösterebiliyor, gerginlikler yaşanabiliyor. Mahallenin küçük çocuklarının ellerine siyasi parti broşürleri tutuşturulup onları tanımadıkları insanların önüne, evine, kapısına yollamak çocuklarımız açısından bir risk içeriyor. Dolayısıyla çocuklarımızı korumak adına uygulamayı bu şekilde devam ettirmemiz gerekiyor."

- Seçim günü alınacak tedbirler

Seçim sürecinde kolluk birimlerinde görevli bütün personelin zorunlu haller dışında izinlerinin kaldırıldığını belirten Ersoy, "Seçim günü emniyetimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz, güvenlik korucularımız ve geçici güvenlik korucularımızla bugün itibariyle toplam 601 bin 250 personelimiz görevlerinin başında olacaktır." diye konuştu.

Güvenlik güçlerine yardımcı olmak amacıyla hava unsurları ile kara ve deniz vasıtaları, haber sistemleri, istihbarat birimleri, ve kamera sistemlerinin entegre şekilde bu süreçte yer alacağını ifade eden Ersoy, hassas kişiler ile enerji altyapılarının korunması için de ilgili bütün birimlerin tam kapasiteyle görevlerinin başında olacağını kaydetti.

- Ankara Valisi Vasip Şahin

Ankara Valisi Vasip Şahin ise seçim takviminin 18 Mart itibarıyla başlayacağını belirterek, en önemli görevlerinin seçimlerin güvenlik içerisinde rahat ve huzurlu bir şekilde yapılmasını temin etmek olduğunu söyledi.

Görevlerinin vatandaşın iradesinin sandığa tam ve eksiksiz olarak, hiçbir baskı altında kalmadan yansımasını sağlamak olduğunu vurgulayan Şahin, bunun için tüm tedbirlerin alınacağını kaydetti.

Ersoy ve Şahin'in konuşmalarının ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Toplantıya, İller İdaresi Genel Müdürü Selçuk Aslan, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir, Jandarma Asayiş Başkanı Tümgeneral Ferdi Korkmaz ile Ankara, Aksaray, Bartın, Bolu, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat ve Zonguldak'tan vali yardımcıları, emniyet müdürleri ve jandarma komutanları katıldı.

Yorum

Ev İyi 10 Lise! LGS 2024 Sonuçlarıyla Türkiye'nin Zirvesi Belli Oldu! İşte En İyi 10 Devlet Lisesi ve Geleceğin Yıldızlarını Yetiştiren Okullar!

Bakan Yusuf tekin için istifa tarihi açıkladı, gazeteciden olay yaratan paylaşım

Kıdem tazminatına memur maaş zammı ayarı! Temmuzda yeni tavan belirleniyor

İl Milli Eğitim Müdürü Hayatını Kaybetti

Disiplin Cezalarında Emsal Karar: Yargı İptali Sonrası Yeni Zaman Aşımı Kuralları!

4+4+4 Eğitim Modeli Güncellenecek mi? Eğitim-Bir-Sen’den Önemli Açıklamalar

Eğitim Bir-Sen Ankara 4 Nolu Şube'nin Yeni Başkanı Tayfun Kütük Oldu!

Haftalık ders programı değişiyor! 1 dersin süresi 14 saat oluyor

Uzman öğretmenlerin ve başöğretmenlerin beklentisi gerçekleşmedi, hayal kırıklığı devam ediyor

Öğretmenlerin Haziran Seminer Tarihi Belli Oldu, Seminerler Online Mi Yüz Yüze Mi Olacak?

Ortaokul ve Lise Öğrencileri İçin Son Dakika: Karne Öncesi Takdir/Teşekkür Şartları!

Kilo nasıl verilir? Sağlıklı, hızlı ve kalıcı kilo verme yöntemleri ve kilo verdiren beslenme ürünleri

MEB'den İl Dışı Atama Hamlesi: Ancak Kontenjanlar Neden Bu Kadar Kısıtlı?

Matematik Öğretmeni Emin Ersöz Hayatını Kaybetti

Talip Geylan’dan Hükümete Açık Mesaj! “Enflasyon Farkı Yetmez, Gerçek Zam Lazım”

4+4+4 eğitim sistemi değişikliği ve Milli Eğitim Alademisi Yapısına Ali Yalçın’dan açıklama

Toplu Sözleşme Öncesi Sürpriz! Yetkili Sendika Değişti, Memur-Sen Yetkiyi Kaybetti

Acil Koduyla Uyarı: Öğretmen ve Yöneticilerin Ek Dersleri İçin Son Tarihler Belli Oldu!

Gaziantep'te Akıl Almaz Olay: Okul Kantininde Kur'an-ı Kerim Sayfaları Tost Kağıdı Yapıldı!

Fiat’tan süper kampanya geliyor, Süper Fiorino 1 milyon TL’nin altında piyasaya sürülecek

Yeni İnfaz Düzenlemesi: Kimler Erken Tahliye Olacak, Kimler Kapsam Dışında?

MEBBİS Üzerinden Öğretmenler İçin Yer Değişikliği Süreci Başladı!

Okullara Yarım Gün Tatil Kesinleşti! Gözler Şimdi 9 Günlük İdari İzin Kararında!

3600 Ek Gösterge YHS'lilere Kadro memurlara Maaş Zammı Açıklaması Ali Yalçın’dan

MEB’den Kritik Uyarı! Öğretmenlerin Sağlık Raporları İçin Yeni Düzenleme

Toyota Corolla’ya büyük indirim ve %100 taksit imkanı! İşte Egea’dan daha ucuz indirimli fiyat listesi

AÖL öğrencileri için önemli duyuru! Açıköğretim Lisesi yeni takvim yayımlandı

MEB’den Acil Uyarı! Ek Ders Ücretleri Bayram Öncesi Ödenecek mi?

Açık Öğretim Ortaokulu'nda Dijital Dönem: e-Sınav Randevuları Başladı!

5 Haziran’da Okullarda Ders Zili Çalacak mı? MEB Takvimini Açıkladı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1

YAZARLAR