Kaza, 30 Kasım 2022'de Ankara'nın ankaya ilçesinde meydana geldi. Emekli öğretmen Altun Tepe’ye, kaldırımda yürüyerek arkadaşının evine ziyarete giderken, İ.G.Ö. yönetimindeki 06 BLB 511 plakalı hafif ticari araç çarptı. arpmanın etkisiyle savrulan Altun Tepe, yol kenarında 5 metre yüksekliğindeki istinat duvarından alt yola düştü.

İstinat duvarından savrulması güvenlik kamerasına yansıyan Altun Tepe, ambulansla kaldırıldığı Ankara Şehir Hastanesi’nde doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.

Kazanın hemen ardından 17 yaşında olan ve sürücü belgesi bulunmayan araç sürücüsü İ.G.Ö., gözaltına alındı. Sürücü, savcılıktaki ifadesinde araç içerisinde bir eşyayı almak isterken hakimiyeti kaybederek, kaldırıma çıktığını söyledi. Sürücü, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

‘DÜNYAMIZ KARARDI’

Altun Tepenin eşi Hikmet Tepe, kaza sabahı kahvaltı yaptıklarını, eşinin daha sonra pilates kursuna gittiğini anlatarak, “Daha sonra da bir öğretmen arkadaşına ziyarete giderken apartmana gireceği sırada hafif virajlı bir yol var. Orada çok süratle gelen bir araç virajı alamıyor ve eşimi aracın altına alarak onu savuruyor.

Aracı kullanan çocuk 17 yaşında ve ehliyetsiz. Aşırı bir hızla geliyor. 17 yaşında ehliyeti olmayan bir kişiye ticari araç teslim ediliyor. Bu yönde ailelerin çok çok dikkatli olmaları gerekiyor. Özenle ve önemle benim iyi niyetle söyleyebileceğim en büyük öneri bu.

Aileler çocuklarına sahip çıksınlar. ünkü çok yaşanıyor bu durumlar. Bizim dünyamız karardı. Büyük bir acı. ok sevgili eşimi, 46 yıllık eşimi kaybettim. ok üzüldük. Dünyamız karardı” açıklamalarında bulundu.