Tayland'da öğrencilere yalnızca erişteyle sos veren eski anaokulu müdürüne yolsuzluktan 192,5 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme okul müdürünün çocukları beslenmekten mahrum bıraktığına, bunun da fiziksel gelişimlerinde uzun süreli etkilerinin olabileceğine dikkat çekerek cezayı ertelemedi.

Tayland basınında yer alan habere göre; Surat Thani kentinin Tha Chana bölgesinde bulunan Ban Tha Mai Anaokulu'nda, öğle yemeğinde öğrencilere sadece pirinç noodle (pirinç eriştesi) ve balık sosu vererek öğle yemeği programıyla ilgili yolsuzluk yaptığı belirlenen okulun eski müdürü Somchao Sitthichen'in yargılanmasına başlandı.

Ceza Mahkemesinde görülen davada 77 yolsuzluk suçlaması yöneltilen Somchao, bu suçların her birinden beşer yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Mahkeme, Somchao'yu toplamda 385 yıl hapis cezasına çarptırdı ancak suçunu itiraf ettiği ve yetkililerle iş birliği yaptığı için sanığın cezasını 192,5 yıla düşürdü.

Somchao'nun işlediği suçların çocukları beslenmekten mahrum bıraktığına, bunun da fiziksel gelişimlerinde uzun süreli etkilerinin olabileceğine dikkati çeken mahkeme, bu gerekçeyle cezayı ertelemedi.