Son aylarda Avrupa ve Dünya ekonomi devi Almanya'daki havalimanlarında güvenlik ve yer hizmetlerinde  personel eksikliği sıkıntısı yaşanıyor. Bu sektör en fazla eleman açığının yaşandığı sektör. Almanya hükümeti ise yaşanan bu işçi eksikliği problemine çözüm bulmak için ülke dışından personel getirme konusunda harekete geçti. Ülke genelinde 2 milyon civarına işçi açığı olan ve hemen her sektörde uzman açığı bulunan Almanya, ilk etapta acil olarak havalimanlarındaki personel sıkıntısını gidermek için Türk işçi alımını onayladı. alışmak üzere Almanya'ya gelecek Türk işçilerin evini işveren ayarlayacak.

Almanya Türk işçi alımı başvurusu nasıl yapılır?

KTO Karatay Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak görev yapan ve konunun uzmanı olan Ayça Mezde bir televizyon kanalının canlı yayınında konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

 "Biz dışarıdan bu şekilde taleplerin olacağının farkındaydık. Havacılık deneyimi almış ve havacılık mezunları öncelikli olacak. 20 ve 40 yaş arasında çalışanlar başvuru yapabilecek. A2 seviyesinde Almanca dil isteniyor. Fakat hızlandırılmış bir dil kursuda takviye olarak verilecek. Ayrıca alınacak kişilerin güvenlik kontrolleri olacak. Pasaport işlemlerinin tam olması gerekiyor. İşveren tarafından kalacak yer sağlanacak." 

Almanya Türk işçi başvuru belgeleri nelerdir ?

Almanya işçi alımına ilişkin detaylar veren Mezde işçilerin başvuru belgeleri ile ilgili olarak çu açıklamayı yaptı:

"Bizim buradaki en büyük avantajımız Türkiye olarak süreçleri iyi yöneten bir kadromuz olması ve genç nüfusa sahip olmamız. Bizim üniversite olarak gönderimlerimiz devam ediyor. Peyderpey alımlar yapılacak. Bu süreçte benim tavsiyem gidecek vatandaşların hızlı bir şekilde Almanca öğrenmeleri. Ayrıca pasaportlarını hazır bulundurmaları. Belgeler tamamlandıktan sonra danışmanlar veya bizler aracılığıyla iletim sağlanıyor. Konsolosluklardan veya bizlerden öğrenebilirler. Belgeler genelde güvenliğe yönelik oluyor." 

Almanya Türk işçi maaş ne kadar kaö Euro? Almanya kaç Türk işçi alacak? 

Almayna'nın işçi alımı ile ilgili olarak önemli açıklamalarına devam eden ve "Başvurular olumlu giderse hızlandırılmış Almanca kursu veriliyor" diyen Mezde konuşmasına şunları ekledi:

 "7 bin 8 bin kişilik bir işçi açığı var. Türkiye'den şimdilik 2000 kişi isteniyor. Sürecin şu an çok hızlı ilerlemesi gerekiyor. Ellerinden geldiği kadar hızlı karar verip hızlı seçip yapmaları gerekiyor. O nedenle mülakatlar da hızlı ilerliyor.. Kargo, bavul ve yer hizmetleri gibi ihtiyaçlar var. Bu departmanlara göre maaşlarda değişiklik gösterecek. Saatlik ücreti 14 euro 25 cent."