Memur-Sen tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı’a kamu görevlilerinin gelir vergisi dilimleri ile ilgili düzenleme talebiyle resmi yazı gönderilmişti. Bakanlıktan sendikanın yazısına olumsuz yanıt gelirken, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın,

“Kamu görevlilerimiz başta olmak üzere sabit gelirlilerin yıl ortasında yüzde 20’lik dilime, yıl sonuna doğru ise yüzde 27’lik dilime girerek gelir kaybı yaşamaması için ısrarımız sürecek ve konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Memur-Sen Konfederasyonu, memur çalışanların maaşlarından alınan gelir vergilerinin dilimleri ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı’na geçtiğimiz günlerde bir yazı göndererek taleplerini dile getirmişti. Gönderilen yazıya bakanlık tarafından verilen yanıtın olumsuz olması ile birlikte Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yaptığı açıklamada taleplerinin devam edeceğini ifade etti. 

SABİT GELİRLİLER AZIMSANMAYACAK ŞEKİLDE KAYIP YAŞADI

Memur-Sen, tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gönderilen yazı ile kamu çalışanlarının gelir vergisi ödemeleri ile yaşayacakları gelir kaybına karşı düzenleme yapılması için talepte bulunulurken,

“2022 yılı Temmuz ayı itibariyle asgari ücrete yapılan ara zamla birlikte vergi muafiyeti tutarları da artmış fakat vergi dilimlerinde düzenleme yapılmamasından kaynaklı olarak başta kamu görevlilerimiz olmak üzere sabit gelirliler azımsanmayacak tutarda gelir kaybı yaşamıştır” ifadeleri kullanıldı.

“KONUNUN TAKİPİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Gelen cevap yazısına ilişkin açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, çalışanların gelir kaybı yaşamaması için taleplerini dile getirmeye devam edeceklerini belirterek,

“Hazine ve Maliye Bakanlığı cevap yazısında mevcut gelir vergisi dilimlerinin yeniden değerleme oranında artırılacağını ve asgari ücrette yapılacak artışa göre de asgari ücret istisnası nedeniyle muafiyet tutarlarının da artacağı belirtilmiştir. Kamu görevlilerimiz başta olmak üzere sabit gelirlilerin yıl ortasında yüzde 20’lik dilime, yıl sonuna doğru ise yüzde 27’lik dilime girerek gelir kaybı yaşamaması için ısrarımız sürecek ve konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

GELİR VERGİSİ TARİFESİ YENİDEN BELİRLEME ORANI NEDENİYLE ÖNEMLİ ORANDA ARTACAK

Bakanlığa gönderilen yazıya verilen cevapta asgari ücretin vergi dışı bırakıldığı hatırlatılarak, gelir vergisi tarifesinin her yıl yeniden belirleme oranında artırılması ile uygulandığı kaydedilirken, yeniden belirleme oranının yüzde 122,93 olarak belirlendiği ifade edildi. Yazıda, gelir tarifesinin ise belirlenen yeniden belirleme oranında artırılacağı ve bu yüzden de gelir vergisi tarifesinde önemli tutarlarda artırılacağının altı çizilerek, talebin değerlendirilmek üzere kayıtlara alındığı belirtildi.
milligazete