Memur Sen Genel Başkanı Ali yalçın, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik kariyer sınavı ile ilgili olarak söylediği;“Sınav olmasın dedik, sendikalar ayağa kalktı.'' cümlesi ile ilgili açıklama yaptı.

ALİ YALIN BAKAN ÖZER'İN UZMAN 'ÖĞRETMENLİK SINAVINI SENDİKALAR İSTEDİ' SÖZÜNE NE YANIT VERDİ

Ali Yalçın: Bakan Mahmut Özer Sendikaları Töhmet Altında bırakmıştır. Biz sınav olsun İstemedik.

Ali Yalçın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama şöyle:
1]MEB Bakanı bir gazeteciyle mülakatında sendikaları töhmet altında bırakmıştır. Kimi kastetmiş bilemiyoruz ama ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda kariyer için sınav konusunda ilk günden beri durduğumuz yer belli ve Toplu Sözleşme tekliflerimiz de ortadadır.
2]Bakanlıkla tüm görüşmelerimizde beklenti karşılansın istedik. 12 saat süren TBMM Eğitim Komisyonu görüşmeleri ile Genel Kurul sürecinde Bakanlık ve yasa yapıcılar “sınavsız uzmanlık olmayacağı” kabulüyle kimi haklı taleplerimize de kapı aralamamıştır.
3]Sayın Bakanın açıklamaları, “iyi ki sendikalar var” dedirtiyor. Yoksa, yüksek lisans ve doktorası olmayan öğretmenin şansı da olmayacakmış anlaşılan. Eğitim-Bir-Sen olarak biz ne dediğimizi de ne istediğimizi de biliyoruz.
4] Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenleri rahatlatmak, yeni bir eğitim-öğretim dönemine stressiz girmelerini sağlamak istiyorsa, Meslek Kanunu ile ilgili sahanın taleplerini görmeli, tüm beklentileri karşılayacak yeni bir düzenlemeyi hayata geçirmek için adım atmalıdır.