Ak Parti Hükümeti zamanında sırasıyla Niğde, Gaziantep, Muğla ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlerine getirilen Celalettin Ekinci, emekli olduktan sonra İYİ Parti rozetini taktı.

Kayseri eski Milli Eğitim Müdürü Celaleddin Ekinci, İYİ Parti'ye katıldı ve Parti rozetini taktı. 'Kurumların yapısı bozuldu' diyen Ekinci, artık bir şeylerin değişmesi gerektiğini söyledi.

Kayseri eski Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, İYİ Parti'ye katıldı. Muğla İl Başkanlığında düzenlenen törenle İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergün, Ekinci'ye parti rozetini taktı.

CELALETTİN EKİNCİ KİMDİR?

Celalettin Ekinci,1965 Yılında Konya'nın Doğanhisar ilçesinde doğdu. İlkokulu Afyon'da, ortaokul ve liseyi Konya Doğanhisar'da bitirdi.  Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olan Ekinci, 1990 yılında İzmit Yetiştirme Yurdunda göreve başladı.  Sırasıyla Sungurlu Fatih Ortaokulunda, Mamak Abidinpaşa lisesinde, ankaya Milli Piyango Anadolu Lisesinde ve Yenimahalle Prof. Dr. Mehmet Sağlam İlköğretim okulunda görev yaptı. 07/06/2010 tarihinde Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne önce geçici şube müdürü olarak ardından da asil Şube Müdürü olarak atandı. 2012 yılında Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlerini sürdürdü. Memur Sen'e bağlı EğitimBirSen Ankara 4 Nolu Şube Başkanlığı görevinde bulundu. Niğde, Gaziantep ve 2015'ten beri Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü yapan Celallettin Ekinci, son olarak Kayseri Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. 9 yıllık Milli Eğitim Müdürlüğünün ardından görevden alınan EKİNCİ bakanlık müffetişliğine ve akabinde 2021 yılında emekliliğini istemişti.